Matstugan

En burk granola med kanel, kardemumma, äpplebitar, hasselnötter

granola

Gör en liten sats med granola, müsli, med barnen. Vi gjorde tillsammans en omgång med ljuvliga små äppelbitar, kardemumma, kanel och hasselnötter och en hel massa frön. Det tar högst 30 minuter tills man har en himmelsk müsli. Jag köpte små ekologiska äppeltärningar i påse som barnen älskade (från Urtekram). Men man kan köpa vanliga torkade och skära i mindre bitar.

2 dl havregryn

½ dl solrosfrön

½ dl sesamfrön

½ dl pumpafrön

2 krm mald kanel

1 krm mald kardemumma

100g hasselnötter (hackade)

1 näve äppeltärningar

2 msk rapsolja

2 msk honung

 

Sätt ugnen på 175 C

1. Blanda havregryn, solrosfrön, sesamfrön, pumpafrön, kanel, kardemumma och  hackade hasselnötter i en bunke. Rör om.

2. Värm rapsolja och honung i en kastrull. Häll över müslin. Rör om.

3. Häll ut blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela ut det jämnt. Sätt in plåten i ugnen.  Rosta tills gyllenbrun. Rör om ibland. Akta så den inte bränns vid.

4. Låt svalna.

5. Blanda ner äppeltärningarna

appel-tarningar-ekologiska-125g-urtekram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.