Vasamuseet med halvvilda barn – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Vasamuseet med halvvilda barn

Vasamuseet

Egentligen skulle jag sitta och jobba med massor med saker som gäller min nya blogg och barnen skulle vara på skola och förskola.

DSC_0128

Men när min vän Cecilia och hennes pojkar var i Stockholm (De bor i Helsingfors) så kunde jag självklart inte missa att spendera tid med henne och pojkarna. Så vi drog till Vasa Museet och spenderade hela dagen där.

Vasamuseet med barn

Annie har varit där när hon var liten och kom inte ihåg det. Så det var som första gången de var där. Det kostar 130 kr för vuxna att gå in. Barn är gratis. Vi fick direkt massa tips i informationen om vad vi kunde göra. Vi började med att titta på en toppenfilm i en stor bioliknande salong om hur skeppet Vasa byggdes, sjönk och bärgades. Sedan lektes det runt på museets stora springytor. Det var  t ex roligt att titta in i en dykklocka.

DSC_0155

Det är stora luftiga springytor och fritt fram för barnen att peta och känna. roligt också att de byggt upp vissa delar som en 1600-tals Stockholm.  Museet är i hela sju våningar och väldigt mycket är interaktivt så man kan spendera många timmar där utan att bli uttråkad.

DSC_0160

 

Tja, man kan ju vara glad för att Magda inte lever på 1600-talet. Det hade inte slutat bra.

Vasamuseet restaurang

De har en så fin restaurang dessutom med vällagad mat och fina råvaror rakt igenom. Jag åt en soppa på rostade rotfrukter med himmelska krutonger osv. Barnen pannkakor med sylt med stora fina bär i. Salladen på salladsbuffén var lyxig med krispiga sockerärtor, olikfärgade tomater, bönor och solrosfrön. Till det urgott knäcke. Det fanns även laktos- och glutenfritt knäcke. Bra!

DSC_0173

Sedan gick vi på Familjevisning och barnen satt helt förtrollade och lyssnade. Det var helt på deras nivå och de fick vara med och gissa, smaka på torkad gädda, lukta på medicinpåse med örter och känna på olika föremål. De gick mot slutet in i ett rum stängt för andra besökare och satt på kuddar på golvet och pratade om olika föremål. Verkligen verkligen rekommenderar familjevisningen som inte heller kostar något extra.

DSC_0131

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.