Godaste Banankakan ever – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Godaste Banankakan ever

Banankakan som slår allt är verkligen den här. Vi försöker att inte göra den så ofta för vi äter upp den direkt. Den har allt gott i sig i en himmelsk kombo.

Banankaka

Du behöver
75 g smör
2½ dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (jag brukar oftast ta någon chokladkaka med nötter i, t ex Fazers med hasselnötter)
2½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175 C

Smält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i bröad form. Jag brukar ta mandelspån eller hackade hasselnötter istället för ströbröd. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. liniz2013
    liniz2013

    mums vad gott, kanske borde baka i helgen 🙂 KUL å ses idag, hoppas vi ses snart igen???? kram kram