Matstugan

Falafel, myntatsatsiki och tomatsallad

Hälsosam snabbmat, kan det vara något?

falafel mynta tsatsiki

Falafel med myntatsatsiki och en fräsch sallad, så har du en lätt middag som man blir mätt på och som inte tar så mycket tid. Well, i alla fall om man tar färdig falafel. Jo, jag borde testa att göra egen falafel, men just nu hinner jag inte. Men ska absolut testa, det är på to-do-listan tillsammans med köttfärslimpa, lobster roll och en rad annat. Nu testade jag ICAs färdiga falafel, och var så nöjd. ICA återlanserar serien Gott Liv där bl a Falafel ingår. Så utav mig idag får ni recept på myntatstatsiki (som du med fördel gör kvällen innan) och en god sallad med dressing till.

ICA Gott Liv falafel

Myntatsatsiki (för 4 pers)

2 dl turkisk youghurt (10%)

1 dl riven gurka

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk hackad färks mynta

½ tsk flytande honung

salt

Börja med att riva gurkan. Krama ur vätskan och låt ligga och rinna av ett litet tag i en sil. Blanda ihop allt. Smaka av med salt. Ställ att dra ihop sig i smakerna en stund.

 

Sallad

1 ask småtomater

2 avokados

1 rödlök

Blandsallad

Dressing

½ msk rödvinsvinäger

2 msk olivolja

salt, svartpeppar

Skär tomater och avokado i större bitar, skiva rödlöken. Lägg upp på fat och häll över dressingen. Stek på falafeln och lägg på salladen.  Servera med myntatsatsiki.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.