Matstugan

Nana Ice Cream

nana ice cream bananglass frysta bananer

Nana Ice Cream är helt enkelt bananglass gjord på fryst banan. Väldigt inne just nu. Med rätta. Jag är inte först på bollen, men heller inte sist, hehe. Den innehåller ytterst få ingredienser och smaken blir inte så mycket banan som man kan tro. Jag gjorde en totalt gudomlig variant på banan, jordnötssmör och kakao.Det som är viktigt är att man använder fryst banan, se nedan för tips och tricks. Perfekt frukostglass, träningsglass, till barnen…Ren Nana Ice Cream innehåller enbart banan.

(ca 2 port)

2 bananer (skivade och frysta)

1 msk kakao (gärna en fin variant)

2 msk jordnötssmör

1-2 msk sojamjölk (alt mandelmjölk)

(lite honung beroende på hur mogna/söta bananerna är)

Gör så här

Det är viktigt att bananerna är frysta annars blir det bara mosigt. Bara mixa allt med mixer eller mixerstav.

Tips!

* Skiva bananerna innan frysning så går de lättare att mixa

* Ultimat är att frysa dem ca 2 timmar så de är frysta men inte stenhårda

* Blir det för rinnigt så frys glassen ca 30-45 min innan servering

* Glassen håller upp till 2 veckor i frysen i en försluten burk, men låt tina en stund innan du kan äta den då

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isabelle

    Jag trodde att man kunde använda bruna övermogna bananer(de passar ju t ex i banankaka) men inte för sig själva i glass, eftersmaken var väldigt besk. Mina barn gillade det inte tyvärr…