Matstugan

Krämigase Tomatrisotton – Meat Free Monday

RISOTTO

Krämigaste tomatrisotton åt vi häromdagen. Fick ett fint bud från Mutti med alla ingredienser. Har aldrig testat tomatrisotto, hur gott som helst. Annie tyckte vi skulle göra tomatrisotto varje dag. Kanske inte prexis varje dag, men snart igen. Vi toppade med vegetariska kebabbitar, inte så tokigt alls.

(4 pers)

280 g arborioris
4 tsk tomatpuré
1 smörklick
olivolja
1 msk hackad gul lök
ca 1 liter grönsaksbuljong
parmesanost

1. Fräs löken mjuk i olivolja och en smörklick på låg värme utan att den får färg.
2. Tillsätt riset och höj värmen. Låt fräsa i ytterligare nån minut tills riset blandat sig väl med löken och känns torrt.
3. Tillsätt grönsaksbuljongen, en skopa i taget, under ständig omrörning.
4. Tillsätt tomatpurén och ytterligare grönsaksbuljong.
5. Fortsätt att tillsätta buljong under omrörning i totalt 16-18 min. Tills du får önskad konsistens på riset.
6. Till sist, tillsätt två matskedar parmesanost.

mutti

Anävnde deras trippelkoncentrerade tomatpuré som är perfekt till långkok och ger extramycket smak och färg. Till trippelkoncentratprodukterna går det åt 7 kg färska tomater till ett 1 kg trippelkoncentrat.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.