Jordgubbspannkaka – Brunchtips! – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Jordgubbspannkaka – Brunchtips!

DSC_0089
Nååå, Jordgubbspannkaka? Har ni testat? Receptet fanns i en Elle mattidning. Så god till brunchen eller som en efterrätt. Bara pyttelite söt. 
Jordgubbspannkaka
Du behöver
300 g  färska jordgubbar
3 äggvitor (+nypa salt)
3 äggulor (+nypa salt)
5 dl mjölk
250  g (4 1/5 dl vetemjöl)
1 dl socker
2 tsk rivet citronskal
40 g smör
Nypa salt
(2 msk florsocker att pudra över)
 
Gör så här
Sätt ugnen på 180 C
 
Skölj och rensa jordgubbarna. Vispa äggvitorna fluffiga med en nypa salt. Visa äggulorna i en annan bunke tillsammans med mjölk, mjöl, socker, citronskal och en nypa salt. Vänd försiktigt ner äggvitefluffet. 
 
Smält smöret och fördela i de formar du använder till ugnen: 2 pannor eller 1 långpanna. Häll smeten i de två ugnsfasta pannorna med kanter (eller i långpannan). In i ugnen i ca 10-15 minuter tills smeten satt sig. Lägg över folie om ytan blir för brun.
 
Skär i bitar (pudra över florsocker) 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.