Matstugan

Matstugan

Annons

Rösta fram Årets Korv 2014

PicMonkey CollageI år låter Scan svenska folket rösta fram Årets Korv. Inför valet av Årets Korv 2014 blev jag inbjuden på en korvlunch på Scans huvudkontor för att testa de fyra kryddade korvarna som man kan rösta på. Trodde att jag lätt skulle få en favorit men alla var verkligen goda på sitt speciella sätt.  Verkligen svårt att välja en, men tror att jag har gjort mitt val. Den korv som vinner kommer säljas i butik från och med vecka 15. Gör korvtestet och rösta på din favorit.  Tävla också med ditt bästa korvminne och du kan vinna en köksassistent från Electrolux med tillhörande köttkvarn. Tänkte att ni var lite nyfikna på de fyra korvarna. Här kommer de: DSC_0028

Indien: Langocha Kerala. Indisk kryddblandning  med bl a muskot, koriander, spiskummin, peppar, chili och kanel. Lite anis och kardemumma också. Den här var kanon med tillbehören papadam, mynta, currysås och inlagd aubergine som smakade som chutney. Helt klart en alldeles egen smak. DSC_0010Portugal: Alheira. Smakrik och den starkaste i gänget. Påminner om spansk Chorizo. Smak av rostad vitlök och flera chilisorter (chipotle, jalapenho, ancho, cayennepeppar). Den var dessutom toppad med en stark sås och det brände till rejält i munnen. Jag gillade den här, men det är inte en barnkorv direkt. Roligt serverad i baguette med tunna pommes, röd lök och starka såser. Spicy indeed!DSC_0005Peru: La Canta Rana. Inspirerad av klassisk ceviche med lime, korianderblad och chili. Det här blev min favorit! Känns som en perfekt sommarkorv med smaken av lime som kommer igenom på ett underbart sätt. Tydligen har jag börjat gilla koriander dessutom, eftersom det är korianderblad i den. Ser mig själv framför grillen i sommar med ett tortillabröd och den peruanska korven toppad med salsa på ananas och rostad majs och riven provoloneost. Najs! DSC_0003USA: Chaurice New Orleans. Smaker från det kreolska köket. Smak av morot, lagerblad, peppar, kryddpeppar och chili. God! Tyckte den var mildast av de fyra, och den korv mina barn gillade mest (hade med mig lite korvar hem också). Kändes som en korv som alltid går hem. Serverad i baguette med ost, hackad lök och chili.
 
Inte så lätt att välja, eller hur!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Annons