Min födelsedagsmiddag (från förra veckan) som barnens pappa gjorde till mig från barnen: ankbröst i så god sötsyrlig sås och hallondressing. Var lite Wild & Crazy och testa något nytt (eller brukar ni göra anka?)
Du behöver (4 pers)
2 ankbröst
salt,peppar
2 msk balsamvinäger
1½ msk honung
Dressing
1 dl hallon (spara några till dekoration)
1 msk socker
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Gör så här
Mixa hallon med socker, olivolja och vinäger till en slät dressing.
Sätt ugnen på 150 C.
Använd en kniv till att skära ett ritmönster i skinnet till ankbrösten. Gnid in med salt och peppar. Stek ankbrösten i stekpanna tills ytan blivit lite gyllene brun på båda sidor. Ta upp ankbrösten ur pannan och lägg med skinnsidan upp i en ugnsform och ställ in i ugnen. Tillsätt balsamvinäger och honung i pannan med skyn från ankbrösten. Låt koka ihop tills det blivit såskonsistens. Låt ankbrösten vara i ugnen tills de har en innertemperatur på 68 C, ta ut och linda in i folie.
Skär rätt tunna skivor av ankbrösten. Häll lite hallondressing på tallrikarna. Lägg på skivorna och ös över balsamskyn. Plussa på med sallad och kanske lite pommes.
Jag brukar alltid ha ett gäng av de här i frysen http://www.picard.se/2-confiterade-anklar.html perfekt när man behöver nåt lite lyxigare lättlagat. 30 minuter i ugn + så avancerad sallad man orkar göra = festmåltid i det lilla…