Matstugan

Lammkorv med Tryffelmajonäs och rostad lök

De här lammkorvarna på en bit rostad surdegsbaguette, klick tryffelmajonäs, lite rostad lök och timjan, gjorde jag till de vuxna på Annies Discokalas. De blev verkligen kanongoda. Lite som tapas ju. Superlätt också, säger jag nu då jag för första gången fått till en majonäs. Har varit så frustrerad för då jag försökt göra en majonäs har det slutat i katastrof och jag har varit så arg. Nu vet jag vad som gick fel. Det funkar INTE att röra ihop det med Kitchen Aid. Eller har ni lyckats? Är min felinställd? Så fort jag vispade ihop majonäsen för hand i en bunke så var det inga problem. Hur god är inte tryffelmajonäs!! De här kan man göra som förrätt, mingel, på buffé, fredagsmys osv.  Lite Mellomat kanske?
Lammkorv med tryffelmajonäs osv
Surdegsbröd/baguette
Lammkorv
vitlöksklyfta
Timjan (färsk)
rostad lök
tandpetare/cocktailpinnar
 
Tryffelmajonäs
2 st äggulor
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk dijonsenap
2,5 dl neutral olja
1 tsk tryffelolja
1 krm vitpeppar
2 nypor salt
 
Gör så här
Rosta skivor av brödet i ugnen, så de blir lätt bruna på ytan. Lägg dem åt sidan för att svalna. Dela lammkorven i lämpliga bitat. Stek tillsammans med vitlöksklyfta, som du bara lägger med i stekpannan och några kvistar färsk timjan. 
 
Tryffelmajonäs
Vispa samman äggulor, vinäger och senap. Droppa i  oljan lite i taget medan du fortsätter vispa. Tillsätt tryffeloljan. Smaka av med salt och peppar. 
 
Servering
Lägg en korv på varje bröd, stick genom en pinne så korven sitter ihop med brödet. Klicka på en stor klick tryffelmajonäs, strö över rostad lök och dekorera med timjan. 
 
Nu surfar vi till dansen, sen hem och äta, storhandla och njuta lite av att det är sol idag! Hääärlig Lördag!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.