Thaiwok på falukorv – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Thaiwok på falukorv

Här kommer en rätt som är riktig januarimat då man inte har så mycket pengar över, men ändå vill äta gott. Använd falukorven till en wok och krydda på lite á la Thai. Ni som följer mig på Instagram såg ju att jag gjorde den här rätten redan förra veckan (men sen blev vi sjuka och åkte till Malmö).
 
Du behöver
600 g falukorv
2 paprikor
2 morötter
½ purjolök
2 tsk röd currypasta (är det inte barn som ska äta så ta istället minst en matsked currypasta)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
sesamfrön
olja
 
Gör så här
Strimla paprika, morötter och purjo. Häll över i bunke och ställ åt sidan. Skär korv i avlånga smala stavar. Fräs på i olja i pannan. Tillsätt currypasta och de strimlade grönsakerna och fräs vidare. Häll i kokosmjölken och låt småkoka några minuter.
 
Vid serveringen så strösslar du över lite sesamfrön.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.