Första skeden mat! – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Första skeden mat!

Igår kväll var det dags för ny slags matlagning: morotspuré! Så härligt att hon äntligen äntligen kan börja äta mat. Jag har varit rätt ledsen över att det inte gick att amma Magda, ville så gärna och tror verkligen på att amning är det bästa för ett litet barn, men det gick som sagt inte. Men nu kan jag iallafall se till att hon får den bästa tänkbara maten i sig. Det som är toppen är att jag fick en fin barnmatsmaskin av min underbara vän Rose-Marie. Så den testades igår kväll – Har ni inte en sån så skaffa den!!!!


Något skeptisk 🙂

Maskinen ångkokar först, sedan vänder du bara på tillbringaren och mixar allt slätt. Så underbart!!! Jag skalade tre ekologiska morötter ångkokade 15 minuter, vände, tillsatte 1 tesked fin extra virgin olivolja, och mixade slätt – PERFEKT!!

Det enda med maskinen är att ångan som pyser ut och själva tillbringaren blir kokheta. Jag brände mig eftersom jag inte visste. Så det gäller att hålla eventuella andra barn borta från maskinen då den är igång. Den ska heller inte stå under köksskåpen då de var alldeles blöta av den utpysande ångan.

Sen slevar man bara upp det hela i iskubsbehållaren så har man lagom småportioner till småätarna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sofie mumsfillibaba

    Tycker faktiskt att det verkar ganska onödigt med en sån maskin. Har ju ett antal mixrar mm. Men kan tänka mig att det är bra med allt i ett.

    Nästa helg tänkte vi börja med lite smakportioner. Fortsätt gärna skriva vad du testar! Tycker det ska bli roligt att börja med mat!