Brietårta med varma fikon – Bra vickning till nyår – Matstugan
Matstugan

Matstugan

Brietårta med varma fikon – Bra vickning till nyår

Dan före dopparedagen lagom då min bror med flickvän anlänt så snurrade jag ihop denna skapelse och sen så fixade den sig själv i ugnen. Perfekt kvällsmyssnacks och perfekt som vickningsmat.

Du behöver
1 liten Brietårta
4 färska fikon
1 dl farinsocker
2 msk vatten
½ tsk vaniljsocker
1 dl (rostade) mandelspån

Gör så här
Sätt ugnen på 175 C

Dela fikonen i 4 delar. Hetta upp socker och vatten så att sockret smälter. I med fikonen och låt småputtra tills de är mjuka, sådär 10 min. I med vaniljsocker och mandelspån.

Lägg Brietårtan på ett bakplåtspapperklädd plåt. Häll över fikonblandningen. Ställ in i ugnen i cirka 10 min. Den ska vara mjuk och varm, men inte rinna ut. 

Supergott med baguette och kex!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Matstugan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.