Hälsa och familj

Tips på häftig väggdesign som gör att du ser på ditt barnrum på annat sätt

Skapa konturer och rörelser på väggarna genom olika typer av linjer, som exempelvis vågor målade i färg eller urklippta från gardintyg. Det skapar ett annorlunda rum fyllt med rörelser men som ändå dämpar ljudet i rummet. Har du ett väldigt bullrigt rum så gäller det att köpa riktiga ljudabsorbenter som tar bort oljud. Dessa otroligt härliga ljudabsorbenter som ser ut som timmerstockar, hos Aktivmiljö, ger både rörelse men natur-känsla. Riktigt mysiga tycker vi. Blir det lite mycket och du vill ha ett mer klassiskt utseende med diskretare färger så finns det snygga hexagonformade från Götessons. Dessa finns i fyra olika färger och tre storlekar. Ett bra alternativ ifall barnrummet inte har rätt ljudbild helt enkelt.

Det finns spännande väggbeklädnader om man gillar riktigt trä och lukten av ek, på Amazon, av naturlig ek som skapar ett 3D-utseende. Dessa är då givetvis lite dyrare, för att inte säga svindyra, men väldigt häftiga. Om det är över din budget så finns en hel drös med andra 3D-tapeter i olika färger och former. Vissa är inte så snygga men i rätt sammanhang och helhetstänk så kan det bli riktigt häftigt.

Olika väggar ger också olika förutsättningar. Tapetserade väggar kan vara svårt att göra om, speciellt om du bor i hyresrätt. Då är det bäst att jobba med saker som enkelt går att ta ner den dagen det är dags att flytta. Exempelvis någon av våra posters från fruktleverans som äppellastbilen eller kiwikcykeln som när de ramas in ser ut som konstverk.

Har du därmed träpanel eller målade väggar så kan det vara enklare att sätta upp tillfälliga väggdekorer. Hos Amazon finns flera hundra olika att klistra upp. Dekorationerna är något dyrare än att handmåla men ger ett säkrare resultat, om du inte har bra tålamod och god hand med penseln vill säga.

Ett annat tips är att dela av väggarna genom att köra två olika motiv med en tydlig vågrätt avdelande funktion, tänk vattenlinje. Under linjen så gäller en typ av känsla och motiv och halvvägs upp så finns en annan känsla. Det skapar två fantasivärldar beroende på om man sitter på golvet eller på en stol. Detta bjuder in till spännande lekar genom att ett barn kanske är en ubåt och det andra är ovanför på en öde ö?

Fästa saker på väggarna är en helt galen men rolig idé. Exempelvis sätt en stol och bord mitt på väggen som blir som ett hyllplan en bit upp. Cyklar och andra fordon går också att hänga upp med hjälp av konsoler. Det skapar liv och rörelse på väggen. Säkerställ bara att de sitter fast ordentligt så de inte trillar ner.

Det går även att tapetsera hela väggarna med posters utan ram för att skapa en stor affischvägg i spännande färger och former. Köp exempelvis flera exemplar av majsraket, gurkmobilen och häst- och melonvagnen i vårt största format, 70×100, och sätt upp dessa över hela väggen i olika ordning. Det skapar en stor motivvägg som liknar tapeter men med möjlighet att byta ut enskilda motiv när du vill. Lycka till från oss på Sagoro!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.