Hälsa och familj

9 sätt att skicka stora filer över internet

Om du behöver skicka en tillräckligt stor fil till någon så kan du stöta på ett problem att detta till exempel inte kan göras via e-post. Dessutom tillhandahåller vissa filöverföringstjänster online dessa tjänster mot en avgift, i samma artikel kommer vi att prata om hur man gör detta gratis och utan registrering.

Ett annat ganska självklart sätt är att använda molnlagringar som Google Drive och andra. Du laddar upp en fil till din molnlagring och ger åtkomst till denna fil till rätt person. Detta är en enkel och pålitlig metod, men det kan vara så att du inte har ledigt utrymme där eller att du vill registrera dig och hantera denna metod för att skicka en fil på ett par gigabyte en gång. I det här fallet kan du tycka att de stora filuppladdningstjänsterna som beskrivs nedan är användbara.

FileMail

FileMail är det bästa sättet att skicka filer inte bara snabbt utan också säkert. Du kan skicka filen med post, eller använda en säker länk, genom att klicka på vilken, mottagaren kommer att få tillgång till de filer som du vill skicka. Den maximala filstorleken kan vara upp till 5 GB (I gratisversionen. I den betalda versionen har du obegränsad filstorlek att skicka.). Det kommer att vara svårt för dig att skicka en sådan fil med vanlig post, och dessutom kommer den inte att vara säker. Det finns inga sådana problem med FileMail.

De viktigaste fördelarna med FileMail:

– säker överföring av alla filer
skicka stora filer (för mer information se tariffer)
– accelererad dataöverföring
– filbegäran
– spåra delade filer
– automatisk nedladdning

DropMeFiles

DropMeFiles är en av de enklaste tjänsterna för att dela stora filer online. Gräns: 50 GB (detta kan vara flera filer, inte bara en), och lagringstiden för uppladdade data är upp till 14 dagar (standard är 7).

Användningsmetoden är mycket enkel: gå till webbplatsen och dra filer till webbläsarfönstret (eller klicka på ”DropMeFiles” och välj filer på en dator, telefon eller annan enhet) som du vill överföring, vänta på att de laddas upp till tjänsten Drop Me Files.

Som ett resultat genereras en länk för att ladda ner dem, som du själv kan skicka till adressaten eller ange dennes e-postadress eller telefonnummer. Du kan också begränsa filnedladdningen till en nedladdning eller lägga till ett nedladdningslösenord (omkopplare längst ner i fönstret). Jag är säker på att alla kan lista ut det.

FEX.NET

Tjänsten för att överföra och lagra stora filer (gratis och utan registrering – 50 GB, lagring i 7 dagar) liknar på många sätt den tidigare, den ryska versionen finns tillgänglig på deras hemsida.

Du laddar upp en eller flera filer till en sorts mapp, skapar en länk och ger den till den som behöver ladda ner dina filer. Genom att klicka på den ser han filerna du laddat upp med möjlighet att ladda ner dem individuellt eller alla på en gång: det kommer inte att vara svårt att lista ut det.

Arkiv pizza

Filöverföringstjänsten File Pizza fungerar annorlunda än de andra som listas i den här recensionen: när du använder den lagras inga filer någonstans: överföringen går direkt från din dator till en annan dator.

Detta har plusser: ingen gräns för storleken på den överförda filen och minus: medan filen laddas ner på en annan dator bör du inte koppla från Internet och stänga fönstret med File Pizza-webbplatsen.

Att använda själva tjänsten ser ut så här:

  1. Dra filen till fönstret på webbplatsen eller klicka på ”Välj fil” och ange platsen för filen.
  2. Vi skickade den mottagna länken till personen som skulle ladda ner filen.
  3. Vänta tills han laddar ner din fil utan att stänga File Pizza-fönstret på sin dator.

Observera att när du överför en fil kommer din internetkanal att användas för att skicka data.

Filmail

Tjänsten Filemail låter dig skicka stora filer och mappar (upp till 50 GB i storlek) gratis via e-post (en länk kommer) eller i form av en enkel länk, tillgänglig på ryska.

Skicka är tillgängligt inte bara via webbläsaren på den officiella webbplatsen utan också via Filemail-programmen för Windows, MacOS, Android och iOS.

Skatt skicka

Tresorit Send är en onlinetjänst för överföring av stora filer över Internet (upp till 5 GB) med kryptering. Användningen är enkel: lägg till dina filer (mer än 1 är möjligt) genom att dra eller peka på dem genom att använda dialogrutan ”Öppna”, ange din e-postadress, om så önskas, lösenordet för att öppna länken (Skydda länk med lösenordsobjekt) .

Klicka på Skapa säker länk och skicka den genererade länken till adressaten.

JustBeamIt

Med justbeamit.com kan du skicka filer direkt till en annan person utan registrering eller långa väntetider. Gå bara till den här webbplatsen och dra och släpp filen på sidan. Filen kommer inte att laddas upp till servern eftersom tjänsten innebär en direkt överföring.

När du har dragit filen kommer en ”Skapa länk”-knapp att dyka upp på sidan, klicka på den så ser du en länk att skicka till mottagaren. För att överföra en fil måste sidan ”från din sida” vara öppen och Internet är anslutet. När filen laddas upp kommer du att se en förloppsindikator. Observera att länken endast fungerar en gång och för en mottagare.

FileDropper

En annan mycket enkel och gratis filöverföringstjänst. Till skillnad från den tidigare kräver den inte att du är online förrän mottagaren har laddat ner filen helt. Gratis filöverföring är begränsad till 5 GB, vilket i allmänhet räcker i de flesta fall.

Processen för att skicka en fil är som följer: du laddar upp en fil från din dator till FileDropper, får en nedladdningslänk och skickar den till personen som behöver överföra filen.

Filkonvoj

Tjänsten liknar den tidigare och dess användning följer samma mönster: ladda ner en fil, ta emot en länk, överföra länken till rätt person. Den maximala storleken på en fil som skickas via File Convoy är 4 gigabyte.

Det finns ytterligare ett alternativ: du kan ange hur länge filen ska vara tillgänglig för nedladdning. Efter denna period kommer det inte längre att vara möjligt att ta emot filen via din länk.

Samsung länkdelning

Om du har en Samsung-smarttelefon eller surfplatta har den en inbyggd länkdelningsfunktion som låter dig dela en fil på upp till 5 GB över internet: personen som du delar filen med kan ladda ner den från vilken enhet som helst, inte bara från en telefon.

Du kan använda funktionen i alla program där det finns ett ”Dela”-alternativ. Till exempel, i den inbyggda filhanteraren kommer det att se ut så här:

  1. Välj de filer du vill överföra och klicka på knappen ”Dela”.
  2. Klicka på ”Länkdelning”.
  3. Vi väntar på nedladdningen och skapandet av länkdelningslänken, Som kan överföras till en person på vilket sätt som helst (till exempel via en messenger).
  4. Genom att öppna länken på valfri enhet kommer en annan användare att kunna ladda ner filen du överförde.

Naturligtvis är valet av sådana tjänster och sätt att skicka filer inte begränsat till de som anges ovan, men på många sätt kopierar de varandra. I samma lista försökte jag få beprövad, inte övermättad med reklam och fungerar korrekt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.