Hälsa och familj

Instruktioner för självmontering av Ikea-köket

Ikea köksset har länge funnits på de europeiska möbelmarknaderna. Dessa är prisvärda och rymliga inredningsartiklar i alla köksutrymmen. Därför är de mycket efterfrågade och har bra recensioner. 

Hur man monterar och montera ikea kök med egna händer? Det är inte svårt om du har de nödvändiga verktygen och åtminstone lite erfarenhet. Någons hjälp skulle inte skada heller. Så installation och upphängning är ingen lätt uppgift. Ja, och inriktningen av objekt kräver vyer från utsidan.

IKEA möbler levereras demonterade i enskilda element. Detta skrämmer många. Du kan givetvis bjuda in en monteringsmästare, men det kostar pengar. Innan du börjar självständigt arbete rekommenderas det att noggrant titta på videon, som visar hela processen steg för steg. Dessutom måste du läsa bifogade instruktioner från uppfödaren. Först då börja vidta åtgärder.

Vad du behöver för montering:

  • plasthinkar – 2 st.;
  • Stjärnskruvmejsel nr 4;
  • tejp eller tejp.

Monteringsförberedelse

Gör-det-själv IKEA köksmontering börjar med att packa upp lådor med delar. Det finns många och det är lätt att bli förvirrad. Och det är ingen mening att avslöja allt i rad. Detta kommer att röra upp platsen. Bättre att göra så här: numrera alla rutorna. Rita sedan en grov layout av köket. Fabriksmonteringsanvisningarna innehåller ibland en liknande plan. Du måste titta noga för att se om den ingår i satsen. Var noga med att göra en layout av skåp.

Platsen för montering ska vara bekväm och rymlig. Det är bättre att ta bort alla onödiga föremål från rummet för att inte snubbla över dem. Om köket är litet kan du flytta headsetets detaljer till ett rymligare rum. Det är viktigt att ta hänsyn till storleken på dörröppningen här. Färdiga headsetobjekt ska lätt passera genom dem. Annars kommer det att vara omöjligt att ta med de monterade möblerna.

Plasthinkar kommer att behövas för att vika små delar och verktyg i dem. Skopor måste placeras i närheten. Möbelpaketet innehåller vanligtvis enkla verktyg och reservdelar nödvändiga för självmontering.

Steg för steg byggprocess

  1. Sektioner monteras först. Om du förväljer delar för sektioner kan du spara tid. Därför är det bättre att spendera några minuter och lägga elementen i separata högar. På så sätt kommer arbetet att gå snabbare.
  2. Det andra steget kommer att vara borttagning av dörrarna från skåpen, borttagning av hyllor och lådor. Sätt ihop dessa element.
  3. Nästa steg är att montera skåpen. Med hänvisning till instruktionerna bestäms storlekar och typer av skåp. Följaktligen väljs alla detaljer för rutorna. Därefter måste du installera skruvarna, pluggarna, låsen ordentligt. Detta görs med en stjärnskruvmejsel. Det är viktigt att fästa strukturen ordentligt. Alla delar av headsetet är monterade på samma sätt.
  4. Små bitar skärs från den självhäftande tejpen och limmas på de synliga områdena av de färdiga sektionerna. Ta inte bort tejparna förrän i slutet av installationsprocessen.
  5. Installation och placering av skåp utförs i strikt enlighet med manualen. Alla sektioner måste placeras på sin plats, som i diagrammet, som är ritat i förväg.
  6. Dörrar måste hängas jämnt och exakt. Först fästs baldakinerna på basen och dörren separat. Platser för fästen är markerade i förväg på elementen. Även en liten förskjutning kan leda till skador på delen. Vi måste demontera baldakinerna och ordna om dem till andra platser. I det här fallet kommer hål att förbli, utsikten kommer inte att vara estetisk. Om allt går smidigt kommer dörren att ”sätta sig ner” exakt.

Det är nödvändigt att kontrollera dess styrka och utesluta kontakt med skåpets bas. Annars blandas fasaden snabbt ut och blir oanvändbar.

Om skenor tillhandahålls för lådskåp, sätts de in i speciella hål.

Möbelinstallation

Efter att alla delar av headsetet har monterats måste de placeras på sina ställen. Tabeller sätts upp först. Det är bättre att täcka dem med bänkskivor efter att ha placerat dem på plats. I många modeller av headset ligger bordsskivorna fritt på basen och är inte fästa vid någonting. Därför är det bekvämare att införa dem i slutskedet.

Borden måste vara jämna. Detta kontrolleras av nivån. Om det finns förvrängningar justeras benen och justeras till det ideala.

hängande skåp

Efter installation av golvskåpen ska väggdelarna i strukturen hängas. Först och främst är en plats markerad för montering av profiler. Dessa är speciallister för att fästa väggskåp. Masters mäter vanligtvis 140 cm från golvet till skåpets underkant.Du kan även mäta från bordens yta.

Hål borras i skåpens bakväggar. De har markiser. som skruvas fast i väggarna. Skåp hängs på monteringslister för dessa skärmtak. Vissa hantverkare fäster också intilliggande väggar av skåp för speciell styrka. Men om demontering krävs blir det svårt att skilja dem åt.

Sista stegen

När headsetet är monterat och installerat fästs dekorationselement på det. Dörrhandtag, glas etc. Sätt i lådor.

Kontrollera strukturens styrka. Fixa den dekorativa sockeln nära bänkskivan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.