Hälsa och familj

Hur man väljer en husmålare i stockholm?

Hur man väljer en bostadsmålare

Många husägare vill förbättra utseendet på sina hem med ett nytt lager färg. Nymålade rum eller nya färger på utsidan av ett hem kan ge kunden ett hem att vara stolt över i många år framöver. För husägare som har bestämt sig för att lägga ut sina målningsprojekt på entreprenad till en professionell kan det vara ett mycket svårt val att fatta beslut om vilken målningsentreprenör som ska anlitas. Många kunder har hört mardrömshistorier om människor som inte anlitat rätt entreprenör för jobbet. Från övergivna projekt till dåligt utförande till rättsliga förfaranden, att välja fel entreprenör kan kosta husägaren mer i det långa loppet. Så, hur väljer en husägare den bästa husmålaren? Med så många professionella hemmamålare, vilket kriterium ska användas när man väljer den bästa för jobbet? Här är några användbara förslag för att vägleda beslutsprocessen för att välja den bästa husmålaren.

Att välja rätt målningsentreprenör

Även om det kan verka överväldigande när man bestämmer sig för vilken målningsentreprenör man ska välja, finns det åtgärder som kan vidtas för att säkerställa att husägaren skyddar sitt hem och sin plånbok. Rätt entreprenör kan väljas första gången genom att utföra nödvändig forskning för att säkerställa att den anlitade entreprenören är utrustad för att hantera projektet.

Före Målningsprojektet

Det första steget i att anlita rätt målningsentreprenör är att förstå projektets unika behov och definiera dess omfattning. Många husägare vet att de behöver ett målningsarbete men de kanske inte överväger de specifika behoven i deras hem först. Kommer det till exempel att krävas en interiörmålare eller en exteriörmålare? Har hemmet andra strukturella problem som slitna sidospår eller sönderfallande stuckatur som måste åtgärdas innan man påbörjar ett målningsprojekt? Alternativt, finns det problem i hemmet som fuktproblem som kan kräva expertis hos någon annan än en målare stockholm? Dessa är alla viktiga överväganden som måste göras innan du söker efter en målningsentreprenör.

Verifiera inloggningsuppgifter

En expert målningsentreprenör kommer att ha många egenskaper som gör dem till en väl avrundad kandidat för projektet. Först kommer en målningsentreprenör att legitimeras. Detta kommer att innefatta att inneha de nödvändiga affärslicenserna för att lagligt bedriva verksamhet i bosättningsstaten samt att bära en lämplig ansvarsförsäkring i händelse av skada på husägarens egendom. Om entreprenören har ett team av målare är det absolut nödvändigt att de också har en arbetsskadeförsäkring för att täcka olyckor på jobbet. Husägare bör begära bevis för vart och ett av dessa dokument för att säkerställa att entreprenören lagligen kan bedriva verksamhet i staden där husägaren bor.

Utföra forskning

Nästa viktiga sak för en husägare att göra är att göra ytterligare forskning om entreprenören. Vanligtvis kommer detta att inkludera en djupgående internetsökning inklusive granskning av entreprenörens webbplats för information och till och med gå med i deras sociala mediekonton. En entreprenörs webbplats kommer att lista viktig information om deras tjänster, deras historia, år av erfarenhet i branschen och även före och efter bilder av deras senaste arbete. Det kan också finnas andra resurser på entreprenörens webbplats för att inkludera användbara blogginlägg samt resurser som instruktionsdokument eller länkar till andra webbplatser som ger viktig information. Sociala medier som Facebook och LinkedIn är också utmärkta resurser att använda när man utvärderar en entreprenörs trovärdighet. Dessa sociala medier kommer att ha en historisk redogörelse för inlägg som gjorts av entreprenören och kommer också att avslöja vad entreprenören värdesätter högst i sin verksamhet.

Var uppmärksam på hur användbar denna information är. Konsekventa inlägg som ger användbar information är tydliga indikatorer på att entreprenören verkligen kan bry sig om sina kunder genom att hjälpa dem inom alla områden av deras projekt genom att dela relevant innehåll. Vidare kan forskning även innefatta att be vänner, släktingar och grannar om referenser till Konsekventa inlägg som ger användbar information är tydliga indikatorer på att entreprenören verkligen kan bry sig om sina kunder genom att hjälpa dem inom alla områden av deras projekt genom att dela relevant innehåll. Vidare kan forskning även innefatta att be vänner, släktingar och grannar om referenser till Konsekventa inlägg som ger användbar information är tydliga indikatorer på att entreprenören verkligen kan bry sig om sina kunder genom att hjälpa dem inom alla områden av deras projekt genom att dela relevant innehåll. Vidare kan forskning även innefatta att be vänner, släktingar och grannar om referenser till bra målningsentreprenörer. Det finns ingen bättre känsla än att veta att en nära och kära har haft en bra erfarenhet av en målare, rekommenderar dem varmt för jobbet och kan vittna om deras kvalitetsutförande.

Utvärdera onlinerecensioner

Onlinerecensioner är ett annat bra sätt att undersöka en målare online. Recensioner, både bra och dåliga, kan avslöja så mycket om målaren – hur det var att arbeta med dem, om de tillhandahåller en topptjänst eller alternativt varför en målare inte ska anlitas. Onlinerecensioner kan hittas på sajter som Better Business Bureau, Yellow Pages, Angies List och Yelp för att nämna några. Även om vissa onlinerecensioner kan vara extremt partiska, är dessa recensioner fortfarande en bra utgångspunkt för att samla in relevant information om målaren. Var uppmärksam på mönster i negativa recensioner, såsom dålig kvalitet på arbetet, bristande kommunikation eller olevererade löften. Dessa är röda flaggor att tjänsten kanske inte passar bäst för husägaren.

Begär uppskattningar

När en kort lista över potentiella målningsentreprenörer har skapats (vanligtvis är 3-5 en bra utgångspunkt), kontakta var och en av entreprenörerna direkt för att boka ett möte ansikte mot ansikte där en uppskattning av projektet kan tillhandahållas. Dessa möten är utmärkta tillfällen för kunden att träffa målaren och få en känsla för hur det kan vara att arbeta med dem. Se till att under mötet ställa så många frågor som möjligt och även utvärdera deras presentation av de tjänster som erbjuds. Här är flera frågor som husägaren kan ställa till målaren för att få en bättre uppfattning om deras kapacitet:

Viktiga frågor att ställa

1. Hur många år har entreprenören varit verksam?

2. Hur många bostäder har entreprenören målat under det senaste året?

3. Kan entreprenören tillhandahålla en lista över senaste referenser som kan intyga deras utförande?

4. Arbetar entreprenören ensam eller har de ett team av professionella målare?

5. Vilken är den beräknade tidslinjen för projektet?

6. Hur kommer hemmet förberedas innan målning? Kommer husägaren till exempel behöva flytta möbler eller kommer målaren att stå för detta?

7. Vad är processen för att städa upp efter att bostaden har målats?

8. Kommer husägaren att behöva köpa färgen i förväg eller är denna kostnad redan inbyggd i uppskattningen?

9. Lämnar målaren skriftliga garantier eller garantier på sitt arbete?

 

Dessa är alla mycket viktiga frågor som bör klargöras innan man fattar ett anställningsbeslut. Dessutom är här några viktiga saker att vara uppmärksam på under mötet:

  1. · Kom målaren i tid och var de förberedda inför mötet?
  2. · Var målaren artig, vänlig och professionell under hela samspelet?
  3. · Hur väl visade målaren sina kunskaper om heminredningsbranschen?
  4. · Förklarade målaren stegen i målningsprocessen och hur de fungerar?
  5. · Tillhandahöll målaren en detaljerad, specificerad uppskattning som inkluderar alla de områden i hemmet som ska målas utöver det ansvar som både husägaren och entreprenören har?
  6. · Erbjöd målaren förslag på projektet och tillhandahöll lösningar för kundens problem?
  7. · Var målaren villig att svara på några frågor som husägaren hade?
  8. · Visade målaren entusiasm för projektet och verkade de brinner för det arbete de utför?

Anställningsbeslutet

När alla dessa offerter har jämförts utöver alla anteckningar som samlats in på entreprenörerna, kan ett anställningsbeslut fattas. Den bästa entreprenören kommer att vara erfaren, professionell och kvalificerad att ta över projektet. De kommer också att vara transparenta och rimliga priser. Entreprenören ska vara en bra kommunikatör och de ska hålla beställarens behov i framkant i allt de gör. Framför allt annat husägare bör lita på sina magkänsla när de väljer denna målare. Om något inte känns rätt med målaren, välj då någon annan som husägaren känner sig trygg med att få jobbet gjort. Att fatta rätt beslut kommer att säkerställa att hemmet målas exakt enligt husägarens specifikationer, vilket förverkligar deras vision.

Slutsats

Att ge ett hem en ansiktslyftning med ett nytt lager färg kan glädja husägaren och även ge hemmet omedelbar trottoarkant. Att välja en skicklig målare som kan leverera förväntade resultat är en viktig del av målningsprocessen. Många husägare har inte tid eller expertis att ta sig an stora husmålningsprojekt. Så de litar på kunskapen från målningsexperter för att få jobbet gjort rätt och inom budget. Med så många bästa husmålare i Stockholm det är inte konstigt varför husägare har så många frågor om hur man väljer den bästa målaren för jobbet. Att bedriva forskning och ställa de rätta frågorna är bara några av de sätt som en husägare kan hitta en bra målningsentreprenör. För kunder som har ytterligare frågor angående hur man väljer målare, kontakta en professionell målare idag som kan svara på ytterligare frågor som kan hjälpa husägaren att få ett försprång på sitt projekt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.