Hälsa och familj

Hur man väljer rätt hårstylingprodukt

En mängd olika faktorer spelar in för att välja rätt curl cream, styling eller styling för din frisyr. För att inte göra ett misstag när du väljer, och ännu mer, för att inte bli besviken, måste du bestämma vilken typ av hår, hårklippningsmodell, stylingstil du vill skapa och budget. Låt oss ta itu med alla dessa punkter mer i detalj.

Hur hårtyp påverkar ditt val av styling- och modelleringsprodukter

Hår skiljer sig åt på många sätt: densitet, porositet, tjocklek, volym, längd:

 • Låg porositet beror på stängda nagelband. Sådant hår kräver fuktgivande och mjukgörande stylingprodukter.
 • För poröst hår absorberar lätt, men tappar också lätt fukt. De behöver stylingprodukter som tätar fukt inne i håret. Produkter som innehåller D-panthenol är ett utmärkt val i detta fall. Du kan kontrollera graden av porositet på ett enkelt sätt: kasta ett hårstrå i vattnet. Om det sjunker snabbt är ditt hår poröst.
 • Hårets tjocklek behöver inga speciella tester. För tunna och svaga rekommenderas att använda stylingprodukter med en lätt formula – till exempel skum, mousse eller spray. För tjockt hår är det bättre att använda  vax, pomada eller gel . Stylingprodukter med stark hållning är överdrivet för tunt hår, medan stylingprodukter med svag hållning inte kan stävja ostyrigt tjockt hår med volym.

Den allmänna regeln: ju tjockare eller tjockare hår, desto tyngre fixativ.

Styling- och stylingprodukter, inklusive professionella, har olika grad av påverkan: lack, skum, gel, etc. kan vara antingen stark fixering eller svag fixering.

Stilar av hårklippningar (styling) och fixeringsmedel för dem

Valet av stylingprodukt beror på önskad effekt.

 • Om du föredrar  naturlig styling  , använd skum. Hon gör ett utmärkt jobb med att lösa många problem: ger den önskade formen (med en hårtork eller med sina egna händer), rätar ut eller vice versa, betonar lockar, skapar volym. Skum går bra med  hårspray (spray) , vars huvuduppgift är den slutliga fixeringen.
 • Geler och vaxer är lämpliga för en mängd olika stilar, och speciellt för  kort hår  med eller utan lugg. De är oumbärliga för glamorösa fester, eftersom de förstärker reflektionen av ljus och ger stylingen en magisk glans.
 • För kvinnor som vill göra  långt hår  slätt och rakt, finns det speciella produkter för styling av oregerligt rakt hår: det bästa av dem är serum och krämer. De måste användas tillsammans med ett strykjärn eller en hårtork – detta kommer att förstärka effekten av uträtning.
 • För att ge  svagt fint hår  en mer ”tung” look, använd stylingprodukter med volym: sprayer, mousser, puder, krämer och skum.
 • För skadat  långt till medellångt hår, välj produkter berikade med närande och återfuktande ingredienser, som till exempel Pro-Vitamin B5.
 • Kräm eller läppstift  med naturlig glans är de bästa produkterna  för att styla lockigt hår  från naturen. De kommer att ge röriga lockar den önskade formen, göra lockarna täta och elastiska. Att styla lockigt hår hemma, om du inte har målet att räta ut det, låter dig helt göra utan att stryka, skapa en lyxig man med imponerande volym med dina egna händer.
 • När  du stylar en kvadrat  strävar du vanligtvis efter två mål: å ena sidan ska frisyren vara med volym, å andra sidan ska håret se slätt och rakt ut. Här är skum oumbärligt för att skapa volym i rotzonen och jämna ut krämer och serum för resten av längden. Om det behövs kan du använda lack, men du bör inte välja medel för stark fixering – lockarna ska förbli mobila och elastiska.
 • Det är förmodligen ingen mening att ge specifika rekommendationer om  kvällsstyling , eftersom damer som regel ges i professionella händer på frisörer för att skapa dem. Tja, för dem som fortfarande vet hur man skapar kvällsstyling hemma, minns vi att de kräver användning av starka fixeringsprodukter: för det första eftersom de innebär en komplex form som inte kan skapas med en lätt mousse; för det andra måste de behålla den ursprungliga avsikten under hela den långa händelsen.

Fixar stylingen

Det finns två typer av produkter:

 • med stark fixering, som säkert fixerar den skapade formen (lack och gel)
 • med elastisk fixering, som lämnar håret rörligt (pomada och vax). Beroende på din stil kan du antingen låsa håret på plats eller låta det flyga fritt.

Om du vill ha flexibel styling, välj elastiska stylingprodukter. Mattifierande stylingprodukter ger inte glans och skapar en informell bild.

Hur man väljer rätt hårstylingprodukt och inte går sönder samtidigt

Du kan lägga en mindre förmögenhet på stylingprodukter, men det är knappast nödvändigt.

I vår onlinebutik hittar du en mängd olika  professionella stylingprodukter , utvecklade med deltagande av de bästa specialisterna. Du kan välja dem själv, efter att tidigare ha bestämt dig för typen av ditt hår och den önskade effekten, eller få rekommendationer från en frisör, och först då hämta dem på webbplatsen, eller rådfråga våra specialister.

Att använda rätt stylingprodukt ger dig det utseende du vill ha på kortast möjliga tid.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.