maria1976

Marias hörna

Annons

Lite nyttigare pannacotta

Hade ett par deciliter kokosmjölk stående i kylskåpet och funderade vad de skulle kunna användas till. Jag surfade runt lite på nätet för att hitta någon smarrig efterrätt. Jag fastnade för ett recept hos Erikas LCHF, inte för att jag äter enligt LCHF utan mest för att receptet passade bra.

Kokosmjölk, stevia strö, vaniljpulver, lime och gelatinblad och som topping mango och rostade kokoschips.

image

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Favorit i repris

Oj, oj vad länge sedan den här bloggen uppdaterades , ska försöka bättra mig men lovar ingenting.

Mumsigt tillbehör
Mumsigt tillbehör

Dagens inlägg blir en repris på receptet på Pulled lax. Inlägget med recept hittar du HÄR.

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Smakrik vegomat

Flera gånger i veckan försöker jag laga vegetariska rätter till lunch eller middag. Det finns så otroligt mycket god vegetariskt mat som fler verkligen borde prova.

imageHärliga färger 

I går lagade jag en fantastiskt god och smakrik lunch, receptet hittade jag på Allt om mat och receptet heter Quornfilé Diavolo.

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Lördagsmiddag

I dag verkar vara den stora dagen för att ha kräftskiva, vet inte hur många inlägg på Instagram och Facebook som visar bilder från kräftskivor.

Hos oss går skaldjur helt bort eftersom jag är allergisk mot de små kräken men jag är inte allergisk mot fisk så det konsumeras desto flitigare i det Nelanderska hemmet.Kvällens middag blev Pulled lax med tomatavokadosalsa med en massa färsk koriander, bbqsås och surdegsbröd. Jag utgår från det här receptet men ändrar lite på tillbehören. Jag är lyckligt lottad som har en son som älskar lax och som mer än gärna äter det som lördagsmiddag. Ikväll blev det Pulled lax med kokt potatis, gräddfil, avokado och morötter. Kanske inte ett självklart middagsval för en 10-åring men hos oss funkar det utmärkt.

Vad har du ätit för smarrig lördagsmiddag? 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Sommaren är kort….

Sommaren är kort…. det är väl knappast någon som inte kan den här gamla slagdängan, till och med min 10-åring nynnar på den. Den här sommaren var ju lite trögstartad och lät vänta på sig till slutet av juli så den upplevs väl som ännu kortare. 

Jag hade åtminstone tur att ha riktigt fint väder min sista semestervecka. Men vet du vad? Sommaren är inte slut för att du börjat jobba. Jag ska absolut inte gå in på ämnet meteorologisk sommar men jag säger bara passa på att njut när det finns tillfälle.

  • Ät lunchlådan utomhus. 
  • Ha sommarkläder (kanske lite kallt på morgonen men skönt lite senare)
  • Gör utomhusaktiviteter efter jobb/skola.
  • Ta tillvara på tillfällena som ges att vara utomhus.
  • Ha picknick.

I kväll packade vi picknickkorgen och åkte till vår favoritstrand och vet du vad? I dag var vattnet varmare än förra veckan. Jag badade inte men både man och son gjorde det.

  Vi var ensamma på stranden när vi kom vid 18-tiden 

   

  

  

  

 Fredagsmys på stranden  

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...