Mamma rara

Därför satsar jag på ekologisk mat!

Som mamma är det mitt jobb att se till att mina barn har den hälsosammaste och mest närande maten som finns. Så ser jag på saken. Jag tror att ekologisk mat är det bästa sättet att säkerställa att min familj bara får råvaror av högsta kvalitet.

Inte bara är ekologisk mat bättre för våra kroppar, utan jag tror också att det är viktigt att stödja ett hållbart och miljömedvetet jordbruk. Överhuvudtaget så ser jag stor mening med att satsa på ekologiska produkter. Jag tänker på detta vis med allt från kläder till rengöringspreparat. Om det är bra för miljön så är det bra för oss.

Jag använder till exempel naturlig linoljesåpa då jag städar i hemmet. Både för golven och i badrummen. Till detta har jag helt ren Borax för att lösa upp smuts i toaletten. Där använder jag givetvis handskar för det är ju ett starkt salt. Bara för att det är naturligt så behöver det inte vara ofarligt!

Maten är bra om den är ekologisk

Fördelarna med ekologisk mat är många. Organiska grödor odlas utan användning av syntetiska kemikalier som bekämpningsmedel, konstgjorda gödningsmedel eller genteknik. Detta innebär att produkterna är fria från giftiga kemikalier och hormoner, vilket gör det säkrare för min familj att konsumera.

Dessutom är ekologisk mat ofta högre i näringsämnen och antioxidanter än konventionellt odlad mat. Till exempel har ekologiska produkter visat sig innehålla högre nivåer av vitamin C, järn, magnesium och polyfenoler än konventionella produkter.

Bra för miljön

Ekologisk odling har också en positiv inverkan på miljön. Vi får en biologisk mångfald för pengarna.  Ekologiska gårdar är ofta mindre, familjeägda verksamheter, vilket innebär att de har ett mindre koldioxidavtryck än stora industrigårdar.

Dessutom använder ekologiska bönder hållbara metoder som växtföljd, kompostering och naturlig skadedjursbekämpning för att underhålla sin jord och sina grödor. Detta hjälper till att minska vattenföroreningar, luftföroreningar och markförstöring.

Jag tror också att ekologisk mat är viktig eftersom den stödjer de bönder som arbetar hårt för att producera den. Så länge som jag har råd med detta så vill jag vara med och hjälpa till. Ekologiska gårdar är ofta mer arbetsintensiva än konventionella gårdar. Det här innebär att bönderna arbetar hårdare för att producera samma mängd mat.

Ekologisk mat är en viktig del av min familjs kost, och jag tror att det är viktigt för alla familjer att överväga att införliva det i sina måltider. Det är inte bara hälsosammare och mer näringsrikt, utan det hjälper också till att främja hållbara jordbruksmetoder och stödja hårt arbetande bönder.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.