Mamma rara

En toalett som bränner avfallet

Förra helgen var vi på vänners landställe. Det var en upplevelse. Det här var nämligen ett hus utan koppling till något av det normala nätverket. Jag pratar om saker som el och avlopp. De hade till exempel en förbränningstoalett som inte kräver mer än lite el för att fungera.

Elen får de från solpaneler eller batterier som de laddat upp! Det är bara så coolt. Värmen i huset kom från öppen brasa eller pelletspanna. Vattnet har de från egen brun och det värmer de med pelletspanna och solpaneler.

Jag måste säga att det gav mig en tankeställare. Det var ju lite som att leva förr i tiden fast med moderna installationer. Kanske kan framtiden se ut mer på detta vis om vi ställer om. Fast det blir ju dyrt att ändra om till allt på en gång. Det här är ett projekt som pågått under flera decennier. Inte något de fixat på ett års tid ju.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.