Mamma rara

Bert Karlsson gillar inte snabblån

Bert Karlsson har en videokanal på Youtube som heter Berts Värld. Där uttalar han sig om en massa olika saker. Politik, underhållning och mer. Han har på det senaste pratat en hel del om snabblån och menar att de är ett otyg. Enligt Bert så är lånen ett av Sveriges största problem.

Snabblån är svindyra

Det spelar ingen roll om du vänder dig till ett seriöst låneföretag som till exempel Meddelandelån eller till en helt ny aktör. Ett snabblån är dyrt. Lånebolagen själva menar att det är samma sak som att ta in på hotell en natt.

Priset du betalar för en natt på hotell är ju väldigt stor om du jämför med vad ditt boende kostar dig per natt. Men kan man verkligen jämföra på detta vis? Det går ju att få större bolån som är mycket billigare än smslånen.

Lånfällan är en verklighet

Visst finns det de som kan låna en mindre peng för att snabbt betala tillbaka. Om det verkligen strular så kan det ju vara fantastiskt att det finns bolag som är villiga att låna ut. Men det vore onekligen ännu bättre om de traditionella bankerna kunde ställa upp.

Det är också det som Bert är inne på. Han menar att det borde sättas tak för hur mycket ränta bolagen får ta. Det finns ju ett lånetak för bolån, men det här är inte samma sak. Och det stämmer att bolagen som ger snabblån tjänar otroligt mycket pengar på detta.

Det är många som har ett tiotal lån på detta vis. Och då kan de bli erbjudna samlingslån som är ett annat sätt för bolagen att tjäna pengar på. Det här är onekligen något att fundera på.

Med så många kreditgivare som kan ge snabba lån så är det uppenbart att det är en lukrativ marknad. Just nu så är det kanske enkelt att ta lån, men vad händer när ekonomin svänger? Det är viktigt att inse hur saker och ting förändras framåt och att inte ta för stora risker. Det oavsett hur stort lånet är!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.