Gratis aktiviteter i Göteborg – Mamma och son – Livets små sköna stunder
Mamma och Son

Mamma och son – Livets små sköna stunder

Gratis aktiviteter i Göteborg

Förra året var ett av de mest populära inläggen där jag tipsade om aktiviteter att hitta på i Göteborg.
Detta är ingen fullständig lista med gjort en med aktiviteter som är kostnadsfritt, som finns att göra i Göteborg i sommar.

Gratis aktiviteter Göteborg

 

PARK OCH NATUR

Följ länken för en lista på bad, lekplatser, parker med mera; http://www5.goteborg.se/prod/parkochnatur/gronaochblaomraden/dalis2.nsf

Slottskogen – Här finns en massa roligt att göra för både stor och liten! Titta på djuren i djurgårdarna, besök barnens zoo och klappa en snäll gris, lek på nybyggda lekplatsen plikta, njut av solen i gräset, titta på sälarna, leta blommor i skogen och så vidare. Ibland är det större gratis arrangemang också, exempelvis nationaldagsfirande 6 Juni. Se hemsida för aktuellt program. www.goteborg.se/slottsskogen

Botaniska Trädgården – Botaniska är en stor trädgård fylld av spännande växter och träd. Den stora trädgården kan man besöka utan kostnad, och Ängårdsbergen ligger intill med fantastiska promenadvägar. Trädgården är öppen varje dag från 09- tills solen går ner. Växthuset har öppet 10-17 under sommaren. klicka här.

 

Flunsåsparken – Flunsåsparken ligger på Sockenvägen, centralt på Hisingen nära Wieselgrensplatsen.Gratis evenemang för alla åldrar under sommaren, besök hemsida för info om aktiviteter och datum.

Göteborgs Skärgård – Göteborgs skärgård är lätt att ta sig till när man har ett västtrafik-kort. Det kostar som en vanlig buss eller spårvagnsresa, och inget extra om du åker spårvagnen ut till båten. Ta vagn 11 till ändhållplatsen Saltholmen och stig där ombord på någon av båtarna som tar dig ut till öarna. Det finns många fina klippor och badstränder att välja mellan! Information om öarna och skärgården hittar du här:

 

Delsjön – Superfin badplats med sandstrand och bryggor. Finns även klippor runt sjön. Bokbussen brukar finnas här på soliga sommardagar. Finns även en liten gård med bland annat kaniner och ankor. Spårvagnshållplats Töpelsgatan med vagn 5, sen ca 15 -20 minuters promenad.

 

Vättlefjäll Naturreservat – ett av de största friluftsområdena nära Göteborg. Här kan man fiska, promenera, bada, paddla kanot m.m. Det närmaste man kan komma fjällen i Göteborg! Ta spårvagn 4, 8 eller 9 till Angered Centrum, byt till buss 75 mot Lövgärdet och gå av på hållplats Kryddnejlikegatan. Gå igenom villaområdet tills vägen tar slut så är du framme!

Bondgårdar i staden – I Göteborg finns några 4H-gårdar och stadslantgårdar, de fungerar som bondgårdar där man kan gå runt och titta på djuren (tex hästar, kor, grisar, getter och höns) och se hur bondgården sköts.

Kättilsröd finns på Hisingen, busshållplats Hinnebäcksgatan: www.kattilsrods4h.se

Galaxen ligger i Bergsjön, spårvagn 7 eller 11 till Galileis gata:http://www.foreningengalaxen.se/

 

Djurhuset i Eriksbo fritidspark– Här bor bland annat getter, grisar och kaniner, det finns konstgräsplan, basketplan, bordtennis med mera. Fullt med saker att göra hela sommaren! Öppet Måndag till fredag kl 09.00–17.00, Lördag och söndag kl 11.00–16.00.

Ring 031-48 72 44 om du har frågor, eller kika in på www.eriksboparken.blogspot.se.

Gratis aktiviteter Göteborg

 

MUSEER och KULTUR

 

Göteborg stads sommarunderhållning – En massa gratis underhållning hela sommaren! Barnteater, musik, dans, och mycket annat. I år har programmet spridit ut sig över hela staden och besöker bland annat Brunnsbo, Biskopsgården, Angered, Slottskogen och Delsjön. Det händer något nästan varje dag! Kolla på facebook eller hemsida för program och mer info:

https://www.facebook.com/sommarunderhallningen

http://goteborg.se/sommarunderhallningen

 

Positivparken Frölunda Torg – Nya Positivparken är Göteborgs Stads andra utflyktslekpark och vänder sig till alla åldrar. I parken hittar man allt från parkour, beachvolleyplan boule, parklek till utegym. Allt är fritt att använda. Området sträcker sig från Frölunda Torg längs med husen på Mandolingatan bort till Frölundaskolan.

 

Kulturkalaset – En massa gratis kultur och saker att uppleva runt om i Göteborg 12-17 augusti. Musik, teater, cirkus-kurs, skapande och en massa annat. Vissa kurser behöver man föranmäla sig till, men allt är gratis! Titta på hemsidan för program och mer info.

http://kulturkalaset.goteborg.com/

 

Konsthallen – Gratis entré för alla. Olika utställningar flera gånger per år, ofta har de olika uppdrag som barnen kan sysselsätta sig med i utställningen. Ofta har de gratis skapande aktiviteter för barn och ungdomar på helger och lov. Dessa kallas ”For fun”. Titta på hemsidan för info om när: http://www.konsthallen.goteborg.se/

 

Gunnebo slott – Ligger i Mölndals kommun och är ett gammalt 1700-tals slott i fin miljö. Det är gratis att vandra runt i slotts-trädgården och undersöka allt som finns runt omkring. Ibland har de olika gratis special-arrangemang. Man kan enkelt åka buss från både Mölndal och Göteborg. Titta på hemsidan för mer info.

http://www.gunneboslott.se

Kolla också upp stadens alla kulturhus. Där händer alltid en massa kul.

Blå stället i Angered: http://goteborg.se/wps/portal/blas
Axelhuset Högsbo: http://goteborg.se/wps/portal/enheter/kulturhus/axelhuset

Backa kulturhus: http://goteborg.se/wps/portal/enheter/kulturhus/backa-kulturhus

Frilagret vid Järntorget: http://www.frilagret.se

Frölunda Kulturhus: http://goteborg.se/wps/portal/frolundak

Kulturhuset Kåken i Härlanda: http://goteborg.se/wps/portal/kulturhusetk

Kulturhuset Vingen i Torslanda: http://www.vingen.se/

Kulturpunkten i Tuve: http://goteborg.se/wps/portal/enheter/kulturhus/kulturpunkten-tuve

Sjumilahallen kulturhus i Biskopsgården: http://goteborg.se/wps/portal/enheter/kulturhus/sjumilahallen/

 

SPORT & RÖRELSE

Gothia Cup – Besök världens största fotbollsturnering för ungdomar 13-19 juli! Passa på att se lag från hela världen mötas på fotbollsplaner över hela Göteborg. De flesta matcherna är gratis att besöka och spelas hela dagarna. Kolla in Gothias hemsida för program.

http://www.gothiacup.se/

Skateboard i Actionpark – Prova på att åka skateboard i Actionpark, gömt bakom Filmstaden Bergakungen. Varje vardag 10.45 -11.45 har de nybörjarskate för alla åldrar. En coach finns på plats för att hjälpa till! Skateboards och skydd finns gratis för utlåning. Besök hemsidan för mer info.

http://actionpark.se/

Fambolekens, västerlekens och månadsparkens sommarlovsaktiviteter – Hit kan alla mellan 6-15 år komma och ha roligt hela sommaren! De har kubspel, bollar, hopprep med mera som de lånar ut. Aktiviteterna startar 17 juni och håller sen på hela sommarlovet.

De finns på flera ställen i Östra Göteborg, Rymdtorget 3, Siriusgatan 66, Kometgatan 17 och Kalendervägen 17.

Barn Bowlar Gratis – Barn Bowlar Gratis är ett projekt inspirerat av “Kids Bowl Free” från USA. Hallar som är anslutna till projektet erbjuder barn att spela 2 serier bowling gratis under en viss tidsperiod. Vilken ålder och vilka tider som gäller varierar från hall till hall.
Du som förälder kan enkelt registrera dina barn på denna webbplats, sedan skickas kuponger ut med epost en gång i veckan under den aktuella perioden. Barnen tar med sig kupongerna till bowlinghallen och visar upp dem för att få bowla. Kolla hemsidan för mer info och din närmsta bowlinghall. http://www.barnbowlargratis.se/

Öppen segling med Torslanda Sjöscoutkår – Alla kan komma och prova på att segla! För barn och föräldrar. Alla barn under 8 år måste vara i målsmans sällskap. Kl. 18-20 dessa datum: 29/7, 12/8. Seglingen är kostnadsfri, men ta med egen flytväst om du har. Finns även att låna.
Plats: Sanden.Anmälan: till Torslandasjo@gmail.com Hemsida med mer info: www.t-sjo.se.

Öppen segling med Askims sjöscoutkår – Ungdomar och barn från 8 år kan prova segling på onsdagar under sommaren. Start vecka 28 (9 juli) kl. 18.30-21 i Hovåshamnen. Om det blåser mer än 7 m/sekund så blir det inställt. Man behöver ingen segelvana, men måste ha skriftligt intyg med målsmans medgivande, mobilnummer och försäkran om simkunnighet 200 m. Har du egen flytväst så ta med den. Kostnadsfritt!

För mer info: www.a-sjo.se.

Kom till Frihamnen i sommar – De första delarna av den nya Jubileumsparken i Frihamnen bjuder på lite av varje, oavsett om du föredrar strandhäng och grillning, påta i grönsakslandet, segla eller se på rollerderby. Allt detta med vattnet och stadens siluett i fonden! Till Jubileumsparken är du välkommen hela sommaren. För mer info surfa in på http://alvstaden.goteborg.se/vad-hander-nu/kom-till-frihamnen-i-sommar/   eller http://www.goteborg2021.com/jubileumsprojekt/jubileumsparken/

 

Sommargympa med Friskus i Frölunda – De har flera olika pass flera dagar i veckan, zumba, stationspass, core, spinning med mera. Kostnadsfritt och för alla från 13 år, vecka 21-24, 34-35. I Frölunda Kulturhus och Fiskebäcksskolan. Exakta tider och mer info: www.friskus.nu.

Hälsoteket – i de olika stadsdelarna har många kostnadsfria aktiviteter i sommar. Tex utomhusgympa, prova på yoga, stress-skola, promenader och utflykter. Titta på deras hemsidor för program och info.

Örgryte/Härlanda: http://goteborg.se/wps/portal/kulturhusetk/halsotek
Centrum/ Majorna: http://www.halsolots.se/
Hisingen: http://halsodisken.vgregion.se/sv/Halsodisken/Aktiviteter-pa-Halsodisken/
Angered: http://goteborg.se/wps/portal/enheter/halsoradgivning/halsoteket-i-angered
Östra Göteborg: http://goteborg.se/wps/portal/enheter/halsoradgivning/halsoteket-ostra-goteborg

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Mamma och Son

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Mamma och Son
      Mamma och Son

      Tack, ja det finns otroligt mycket att göra i Göteborg både gratis och som kostar för hela familjen..