Kemikalieångest – vad finns i mina produkter? – Mamma och son – Livets små sköna stunder
Mamma och Son

Mamma och son – Livets små sköna stunder

Kemikalieångest – vad finns i mina produkter?

 

I början av månaden så skrev jag detta blogg inlägg http://blogg.loppi.se/mammaochson/2013/10/06/kemikalieangest-vad-finns-i-ditt-schampo/ över hur mycket ingredienser jag hade i mina dagliga hygienartiklar som är det absoluta minimala. Så helt enkelt bara genom att Gå upp på morgonen tvätta händerna efter toalettbesök, duscha och sen smörja in sig och sätta på Deo för att sen sätta på sig kläder.
Visste ärligt talat inte om att jag kunde minska ner antalet ingredienser och kemikalier (vissa hälsosamma andra skadliga)  med hela 88 ingredienser bara genom att byta ut några av dessa produkter. När väl duschtvål och bodylotion är slut här hemma så får jag byta ut dom också. Väldigt sugen på att testa Black Soap som duschtvål med bara 4 naturliga ingredienser. En tumregel är att ju färre ingredienser en produkt innehåller, desto bättre. Skippa gärna onödiga grejor som badskum. 
Då hade jag detta:

Tandkräm – Glycerin, PEG-8, Silica, Calcium Sodium Phosphosilicate (NOVAMIN), Sodium lauryl sulfate, sodium monoflourophosphate, Aromam titanium Dioxide, Carbomer, Potassium Acesulfame, limonene.  (11 ingredienser)
Schampo – 42 ingredienser det är fan skrämmande.
Duschtvål barnängen 17 ingredienser
bodylotion bodyshop 25 ingredienser
Handtvål 18 ingredienser
Deo  17 ingredienser
= Då 130 ingredienser

Nu har jag detta:

Tandkräm ( 11 ingredienser) bytt till en utan plast, Fritt från Fluor m.m.
Schampo ( 1 Ingrediens) Acaia Concinna
Duschtvål barnängen (17  ingredienser)
bodylotion bodyshop (25 ingredienser)
Handtvål (11 ingredienser) Ekologiskt och miljövänligt alternativ
Deo (2 ingredienser)

= Nu 42 ingredienser

Mina produkter nu

Har du räknat hur många ingredienser som du har i dina produkter och hur mår din hud av det?
Hur många av dina produkter innehåller plast som sköljs ner i avloppet och påverkar havsdjuren?

Jag tycker ärligt talat att det är chockerande att bara genom att göra små enkla steg som att byta ut 4 av mina dagliga produkter minska ner det så mycket.  Men det är verkligen sant när man säger att varje liten sak gör stor skillnad.
Tänk att genom detta så släpps mindre ut i avloppen också. En enkel sak. Däremot så måste jag som en riktig snålis säga att det självklart blir dyrare men hoppas att det är drygare också..  Kvalitet framför kvantitet!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Mamma och Son

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Henning

  Vad kul att se att fler är intresserade och medvetna om hur mycket kemikalier vi många gånger i onödan utsätter oss och miljön för. Själv duschar jag hela kroppen från topp till tå i såpa, vilken jag även använder som handtvål och för att städa hemma. Om huden behöver hjälp på traven för att bli mjuk och smidig så använder jag barnolja, för att det inte skall bli för fett- i ansiktet tex så tvättar/smörjer jag in den i duschen.

  Tack för intressant sida!

  1. Mamma och Son
   Mamma och Son

   Tack, Vilken såpa använder du?
   Intresserar mig väldigt mycket nu i just att försöka städa mer giftfritt..

 2. camisetas futbol

  Hello would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

  1. Mamma och Son
   Mamma och Son

   Thank you so much, always appreciated to hear what others think. Click on the right side on bloglovin so you can follow all my posts there.

 3. Joshua

  You actually make it seem so easy with your presentation but I find this subject to be really something which I believe I wouldn’t ever comprehend. It seems too sophisticated and incredibly extensive for me. I’m looking forward for your next post, I’ll attempt to get the hang of it!

  1. Mamma och Son
   Mamma och Son

   I Will try to take more photos in to it all. And maybe space it out a bit. Thank you for your thoughts will try to change the layout but are not the most technical person so are trying to learn.