Mamma och son – Livets små sköna stunder

Borta länge nu

Jag har varit borta länge nu, varit sjuk och inte riktigt kunnat använda händerna som jag velat så har inte kunnat skriva.
Men känner lite att jag hamnat i survivor mode  där jag bara försöker klara vardagen. Nu har vi smittat varandra i Influensa i 3 veckor om och om igen. Fotar lite och är lite mer aktiv på Instagram https://instagram.com/mammaochson/

Känt mig misslyckad på sistonde jag har inte riktigt orkat vara riktigt som jag vill vara.
En hel del snabbmat och skräpmat har hamnat i magarna, en del små plastleksaker från en viss snabbmatsställe har hamnat hemma hos oss. Syrran driver mig galen med kommentarer som ”ja men när du nekar plast så måste jag ju köpa till honom” Som om det vore en rättighet att ha plast (vi har mycket plast hemma hos oss tyvärr även om jag försöker rensa och sakta men säkert göra bättre val)

Ekologisk fika Lördagsgodis

 

Men mest frustrerad över att jag inte kunna ge sitt barn en giftfritt liv, att det ska vara en kamp att köpa hem den mest giftfria overallen, varje inköp måste dubbelkontrolleras för det kan vara något man missat..
Men sen insåg jag idag när jag sitter och badar med sonen hur mycket jag ändå lyckats göra, han äter mycket ekologisk mat, han har inga plastleksaker i badkaret, han är lycklig och glad över vad han får vilket är mycket uppmärksamhet, kärlek och omtanke.

Känns som en evig kamp om tid för att hinna hitta vart man hittar ett giftfritt alternativ till de varor och kläder man vill använda..

 

 

 

Loppisfynd Badrum - No Poo Ekologiskt

 

 

Samtidigt är det viktigt att ANDAS!  Att känna ångest/oro gör inte mitt liv bättre. För att ha kvar glädjen till det jag gör i vardagen har jag tagit en paus härifrån. Känns inte som om jag haft fokus att vara här och skriva..  Kommit en bit på vägen i många delar..

En sak jag måste tipsa om som jag hittat och är lite eld och lågor över är: http://fairfinanceguide.se Fantastisk sida att faktiskt jämföra och sätta press på bankerna och att verkligen dina pengar inte tynger ner min koldioxidnivå mer än den behöver…

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (0)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.