Mammalinda

Svar på kommentar

Det arga svaret:

Jag tycker på riktigt att det är oförskämt att säga till mig att du har tröttnat på mina tjockis-bilder. Det är inte oförskämt att känna så. Vi har alla olika intressen. Men att säga det.

Jag skiter i vad du är ointresserad av eller uttråkad på.

Och jag VET att mina följare följer mig för olika saker. En del följer mig för att se Helge och mina barn, en del för min klädsel, en del för mina åsikter och en del för alltihop. Jag vet detta för att nya följare börjar följa vid olika sorters inlägg och följare slutar att följa vid alla möjliga nya inlägg. Till och med när jag postar videos på Helge (som har mycket fler likes än övrigt som jag postar) så slutar människor att följa. Jag har ett spretigt konto och då blir det så.
Just du följer mig för mina barns skull. Det är ok.

Men att uttrycka dig till mig på detta sätt gör mig arg. För det är så arrogant. Det spelar ingen roll att du försöker försköna det hela med att du tycker om min blogg eller intagram. Eller att du har en önskan om att se fler bilder på mina andra barn.
Om du inte vill se mig (hallå! det är ju ändå mitt instagram!!) så tycker jag att du slutar att följa MIG.

På min blogg och mitt Instagram skriver jag om precis vad jag vill. Du kan följa mig och blunda vid vissa inlägg eller avfölja mig. Du kan också önska att jag skrev mer om saker som intresserar dig. Om du ber snällt. Men du har inte rätten att säga att du inte vill se eller läsa om saker som du tycker är ointressant. Att du är trött på vissa inlägg.
Och jag säger det ingen.
Om jag tröttar ut dig. Sluta följ mig!

Och visst, jag kanske inte borde slösa min tid och energi på att ens svara. Men jag gillar inte riktigt mentaliteten att ”låtsas som ingenting” eller ”bry dig inte”. För om jag tycker någon gör fel mot mig då vill jag, i alla fall denna gång, säga ifrån. Så nu gör jag det.

Nu har jag sagt det jag vill ha sagt.
Nu tänker jag förklara vissa saker i din kommentar med mindre känslor inblandade.

På bloggen skriver jag inte så mycket längre. För att jag inte hinner för det mesta. Många dagar tänker jag att jag ska skriva. För att jag vill och för att jag har massor med tankar som jag vill få ned. Men sen när barnen lagt sig så behöver jag plugga någon/några timmar (oftast VARJE kväll) och sedan har jag inte orken kvar. Tyvärr. För jag tycker bloggandet är roligt. Och min vilja är att börja igen. Kanske i morgon. Eller om ett år. Vem vet.

Jag lyssnar på min kropp (försöker i alla fall) och därför gör jag inte allt jag vill. För jag vill inte må skit och bränna ut mig.

Att det oftast handlar om Helge här på bloggen är för att det känns viktigt. Och nu menar jag så klart inte att han är viktigare för mig än mina andra barn!!! Utan att det är viktigt att motverka fördomar och sprida kunskap om att vara kortväxt. Så därför tar jag mig tid och skriver om just det här.

De tankar som jag oftast vill skriva om här men sällan har tid med är nog lite allt möjligt, familjeliv och tankar. Kanske inte bara barnen.

Att de andra barnen inte syns så mycket här eller på Instagram är för att de inte alltid vill. Ibland vill de och ibland inte. Jag lyssnar på vad de vill.

Jag vill däremot synas. Därför gör jag det.

Så.

Nu vet du!
Här får du en tjockis-bild!
Mvh Linda

Ps 1. Om man har kul eller inte beror inget på vikt eller kroppsform.

Ps 2. Hälsa är ett VÄLDIGT stort begrepp. Om du vill fundera på om jag är hälsosam behöver du veta om jag motionerar, stressar, är ofta nedstämd, mitt psykiska mående, hur mycket jag sover, vad jag äter, mängd alkohol och tobak m.m.

Det har du ingen aning om detta genom att titta på min kropp!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sanna

  Nu ska jag skriva något som nästan är en liten hemlis ??….men jag känner att det är befogat. Jag ser upp till dig Linda, du är så fantastisk och en riktig förebild i min värld! Inte för att du ser ut på ett visst sätt, verkar vara en supermorsa eller något sådant, nej, för att du helt enkelt (i min värld SVÅRT ?!) väljer att vara den DU vill, att du accepterar och framförallt respekterar dig själv som den du är och vill vara ?! Det är stort! Jag önskar så många gånger att jag vågat vara mig själv -precis som du, och vågat stå upp för sin egna person och det man själv innerst inne vill vara och därmed också ha mod till att välja vem man vill och kommer att vara!
  Den begåvningen och förmågan besitter inte jag – i dagsläget, jag har inte kommit så långt in så jag har modet till att göra det – än! Jag hoppas att jag en dag kan bli mer modig och faktiskt våga stå för den Jag är, vad Jag vill, se ut som Jag vill, kan stå för Mina åsikter fullt ut, och ja jag jobbar på det. Men tills dess följer jag dig med glädje och stolthet, det är personer som du Linda, som ger hopp, inspiration och trygghet tills den dagen kommer då jag vågar släppa fram mitt mod! Så jag säger ”Tack” för att du är den du är och givmilt delar med dig ?

  1. mammalinda

   Så himla fint du har skrivit till mig Sanna. Blir alldeles varm i själen. Tack för dina fina ord och för att du tar dig tid att skriva det till mig. Det är verkligen så otroligt fint av dig! Jag förstår hur du menar med att det är svårt att gå sin egna väg. Särskilt om vägen bryter mot det samhället tycker att man ska göra. Men jag tror på dig. Jag tror att du kan, steg för steg, nå det målet du vill nå. Sen kan det ibland vara praktiska saker som står i vägen (beroende på vilka mål det är som just du vill nå). Men jag tror, eller nej… jag är övertygad om, att du kan mer än du tror. Du kommer att komma fram till målet. Jag lovar!
   Om du hade varit här hade jag gett dig en varm kram.
   Tack för din kärlek och pepp!
   Linda

 2. Lilly

  Ja det var ett argt svar som jag blev ledsen för.
  Det var verkligen inte min mening att göra dig upprörd men du tolkar mig fel.
  Jag menade såklart inte att du är för tjock utan att det just nu är en ”grej” att visa upp sina valkar osv. och att jag är trött på det.
  Alla ska självklart se ut som de vill och mår bra av men det blir lite larvigt om man till varje pris ska visa upp sina fel.
  Jag trodde inte att du var en sådan som bara vill bli struken medhårs men hela ditt svar andas så mycket ilska så jag följer din uppmaning och slutar läsa dina texter.

  1. mammalinda

   Jag är inte arg för att du sa att jag var tjock. Och jag är inte arg för att du tycker illa om mina kroppsbilder (du behöver dock inte säga det till mig). Jag tror inte heller att du kommenterar mitt utseende, om hur jag ska vara.

   Jag blir arg för att du tar dig friheten att bestämma vad jag ska skriva om. Att det jag skriver om, tråkar ut dig och att du är trött på det OCH BERÄTTAR DET FÖR MIG. Vill du att jag ska ändra mitt konto för din skull? För att göra dig nöjd? Ska jag ändra mig som person för att det inte passar dig? (För jag gillar att prata kropp och normer. Det är jag.)

   Att du kritiserar mig för en ”som vill bli struken medhårs” när du kritiserar mig på mitt konto och jag bemöter din kritik, känns inte heller rätt.
   Menar du att DU får ha åsikter om MIG på min plattform men jag inte får svara tillbaks/ge kritik tillbaka!! Mycket märklig inställning.

   När man blir trött på ett konto (det händer) så slutar man att följa.

  2. Bea

   ’Visa upp sina fel’
   Det är just det. Det är varken rätt eller fel hur en kropp ser ut. Den ser bara ut. Och att det just nu syns flera olika sorters kroppar i alla möjliga forum är ju för att vi kommit på att alla ska få vara med. Kort/lång, tjock/smam, brun/vit/gul med funktionsolkiheter, i oliks åldrar och könstillhörigheter.
   Bea

 3. Fia

  BRA LINDA! Hur kan man ”sätta sig på höga hästar” och tro att man själv kan få säga vad som helst om andra människors utseende mm. Fy farao! Du är bra precis som du är Linda, vi är många som gillar att läsa om dig och din familj. Så härligt med någon som verkligen vågar stå upp för vem man är! ?
  En ursäkt vågar du väl knappast drömma om även om jag tycker det vore på sin plats.
  Trevlig helg på dig Linda, ?

 4. Malin

  Blir väldigt berörd av att någon kan skriva så, för precis som du skriver, så är det väl bara att rulla förbi eller avfölja.
  Jag skrev en gång på en annan kvinnas konto, som vill visa att alla kroppar är bra, att hon inte är tjock. Då blev hon irriterad och tyckte det var dumt skrivet. Jag svarade bara att jag kanske har andra ideal och därför tyckte det kändes onödigt att kalla sig för tjock. Vad ska man utgå från liksom. BMI, ens egen upplevelse eller samhällets norm.
  Jag vill med detta säga att jag blir glad av att se alla dina inlägg. Älskar så klart Helges underbara personlighet, men även dina färgglada, ärliga och mänskliga inlägg från livet.