Mammalinda

När det inte blir som man tänkt sig…

Ni vet..
Ibland kan man se fram mot något och så blir man besviken när det inte riktigt blir så som man tänkt sig.

Så blev det igår.

Det var Helges första lediga dag efter två veckors inskolning och vi hade pratat om att åka och bada. Vi älskar båda att bada. Dessutom tycker jag att det är kul att hitta på saker de dagar som Helge är ledig. Jag riktigt såg fram mot att åka iväg på äventyr och njuta. Bara han och jag tillsammans. Nu när vi inte har lika många dagar tillsammans vill jag ju utnyttja de dagarna vi har till att hitta på roliga saker.

Helge verkade lite trött när han vaknade. Men det gör han nästan alla morgnar. Han är verkligen ingen morgonmänniska.

Vi åkte till badhuset och Helge började genast sura och bråka om det mesta. Ni vet, simglasögonen bara åkte ner och satt fel. Vågorna slutade och det var fel. Jag tittade på honom och det var fel. Och dessutom, DESSUTOM, packade jag fel smak på riskakorna. Det skulle ju vara PIZZASMAK och inte ostsmak. Vilket utbrott han fick.
Han var så arg och sur hela tiden och till slut åkte vi hem igen.

Det var liksom inte ens lite mysigt.

Helge somnade i bilen och jag kunde inte låta bli att känna mig besviken. Det är ju inte badet egentligen som är det viktiga, utan stunden tillsammans. Och stunden tillsammans blev inte så bra. Det blev liksom inte den där mysiga stunden som jag hade hoppats på. Det där njutet. Jag tillät mig sucka över situationen när han ändå sov. Tyckte synd om mig själv. Var besviken.

Nästa gång blir det nog läsa bok i soffan istället.
Eller åtminstone verkligen känna av läget innan vi åker iväg.
Att Helge känner sig trött är ju verkligen inte konstigt.

Ibland är man ju bara för trött för att orka hitta på något.
Och det är så klart ok det också.
Och att känna sig besviken över situationer som inte blir som man tänkt är lika ok det.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.