Det blev sjukhuset idag istället för inskolning – Mammalinda

Mammalinda

Det blev sjukhuset idag istället för inskolning

Ibland blir det ändring i planeringen. Sjukhuset ringde igår och undrade om vi kunde komma dit idag. Läkaren som Helge träffade idag var samma läkare som opererade honom i nacken för flera år sedan och eftersom det eventuellt finns ett behov av ytterligare operation så fortsätter vi träffas ca en gång om året.

Ni som följer mig på Instagram och Stories har hört att jag har varit väldigt trött idag. Jag vaknade med huvudvärk och trötthet men efter dagens möte blev det ju inte bättre direkt. Egentligen var det inte så mycket nytt som sades men ändå så är det jobbigt att höra det igen. När jag kom hem slängde jag mig i sängen och somnade på studs. Helge satt i soffan och kollade på paddan. Det fick bli en power-nap. För en timme efter att vi kom hem kom alla barnen och då var det mellisdags och sedan skulle vi åka vidare på olika aktiviteter,

Och för att förtydliga. Jag tycker inte att läkaren gjorde fel på något sätt när han pratade med mig. Han är rak men väldigt bra. Men man kan ju ändå bli påverkad av det han säger (även om det var sådant som jag redan hört).

Så vad var det egentligen läkaren sa?
Ja, han sa ju massor med saker men det var väl främst dessa ord som påverkade mig mest.

“Helges operation tog jävligt lång tid för han var jävligt trång”
“Den operationen gör vi inte igen i onödan för blir det en liten blödning så hamnar han i rullstol”
“Han är fortfarande trång, men så länge vi kan avvakta med operation så gör vi det”
“Det är helt fantastiskt att han inte har fler skador med tanke på det ryggmärgsödem han hade”

Något som däremot var nytt för mig var att jag idag upplevde att läkaren var förvånad över att Helge var så frisk som han är. Det kändes liksom som om läkaren inte hade räknat med det. Det var så energitömmande att höra. Att han inte “borde” vara så frisk som han är.

Ps. För er som inte följ mig från början, så gjorde Helge en operation i nacken och tog bort en del av ryggkotan och en del av skallbenet. Detta gjorde han för att skallbenet växte in mot ryggmärgen och för att det var väldigt trångt. Så trångt att ryggmärgen var påverkad.

Ps 2. För er som har barn med Akondroplasi och är här inne och läser. Helge var extremt trångt vilket inte är vanligt för barn med Akondroplasi. Att vara lite trång är däremot vanligt, men när det är lite trångt så är operationerna lättare. På Helge låg skelettet mot ryggmärgen så det fanns inte så mycket plats att arbeta på. Så har du ett barn med Akondroplasi behöver du inte bli orolig över denna text.

 

Vilken kämpe Helge är! Det är helt otroligt!
Och imorgon kommer jag vakna piggare.
Och så kör vi inskolning imorgon istället eftersom det inte blev något idag.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.