Fortsättning på Helges inskolning – Mammalinda

Mammalinda

Fortsättning på Helges inskolning

Många har frågat hur det går på inskolningen med Helge. Ni är så gulliga!
Så här kommer en uppdatering om hur det går.

Vi är nu inne på andra veckan av inskolningen. Denna vecka var det tänkt att vi skulle vara där kl 9-14 varje dag förutom på onsdagen (i morgon alltså) eftersom då är förskolan stängd. I måndags tog Helge lite sovmorgon och jag lät honom sova så länge han behövde. Och på fredag har jag tagit ledigt. Jag känner att det finns risk att han tycker att det blir för mycket av förskolan så därför hoppar vi fredagen. Han kommer ju ändå bara gå tre dagar i veckan, så mer än så behöver vi inte skola in. Hade han varit väldigt positiv till att åka till förskolan hade jag så klart varit där fredagen också. Men som det är nu suckar han och vill inte riktigt åka iväg.

När Helge är på förskolan ser han glad ut och han leker. Det är inte så att han klamrar sig fast vid mig. Det har han inte gjort en enda gång. Ibland så är jag med i hans lek. Och ibland är jag med i andra barns lek och han leker på annat håll. Helst vill han att jag ska vara kvar på förskolan, ifall han slår sig. Men denna veckan har jag varit iväg en eller två gånger per dag och ca en timmas tid. Det går så klart hur bra som helst utan mig. Och jag är helt säker på att det kommer gå bra sen också, men jag låter det ta den tid det tar för honom.

Samtidigt är det där en svår balans tycker jag. Jag vill att han ska känna att jag lämnar bara om det är ok för honom. Att han känner sig trygg med lämningen. Samtidigt vill jag inte dröja mig kvar för mycket heller för då kanske jag signalerar att förskolan är något att vara rädd för. Och det vill jag ju inte.

Det ska kännas kul att gå på förskolan. Jag är noga med att säga positiva saker om förskolan. Alltså inget “du måste bara vara där i tre dagar” (som om det är något tråkigt man MÅSTE göra) eller “snart är du ledig, det är väl skönt?” (som om det är bättre att vara hemma). Jag pratar om förskolan på ett positivt sätt, säger att han kan leka med kompisar och göra roliga saker.

Maten går så där. Kommer ni ihåg att han inte såg fram emot matstunden?
Första middagen älskade han men sen har det inte riktigt fallit Helge i smaken. Tredje middagen var “fruktanshemsk” och han åt ingenting. I dag åt han potatis i alla fall.
Men jag tycker maten är väldigt intressant. Och tänk att till och med jag har provat HELT NYA grönsaker!! Igår provade jag polkabeta (heter det så?) och någon gul beta. Och idag åt jag någon blomma. Kanske Krasse? Jag har ingen aning. Fin var den i alla fall. Och stark. Helge smakade och spottade ut (hoppsan!).
Kul att barnen vågar smaka i alla fall.

Det är inget barn som har kommenterat Helges längd (vad jag vet). Någon gång när någon frågat ålder har något barn bara sagt “Helge är kortare än mig”. Helt utan värdering, bara ett konstaterande. Så det har också gått väldigt bra.

Än så länge har jag inte hunnit åka hem när Helge varit på förskolan (förutom den gången jag fick åka hem snabbt för att hämta mobilen som jag hade glömt hemma). Jag har suttit på personalrum, varit på biblioteket och gjort småärenden på stan.

Har ni några fler frågor är det bara att fråga på.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.