Vilken tapet blir det till Helges rum? Och vilken tapet blir det definitivt INTE? – Mammalinda

Mammalinda

Vilken tapet blir det till Helges rum? Och vilken tapet blir det definitivt INTE?

Som ni ser på bilden nedan är i alla fall golvet färdiglackat i det som kommer att bli Helges rum. Min man har lackat det säkerligen FEM gånger så nu är det så blankt att man kan spegla sig i det.

Vi har länge grubblat över vilken tapet som passar i rummet. Vi ville inte ha en barntapet eftersom det ändå finns en risk att han kanske inte kommer bo i detta rum en lång tid. Eftersom det här rummet ligger precis vid hallen, köket, tvättstugan och toalett och dusch, så finns det en risk att han kommer bli störd på kvällar av oss andra. Och i så fall får han byta rum med oss (vi sover också på nedervåningen). Eller så kanske han vill ha ett rum på övervåningen (vi har ett pysselrum som också kan vara sovrum) och då kanske vi har detta rum som matsal igen. Vi vill i alla fall gardera oss med en tapet som funkar att användas till flera användningsområden. Så att vi inte behöver tapetsera om.

Och jag vill verkligen, verkligen INTE att Helge ska bestämma tapet själv. Och det är nästan att jag inte ens vill skriva vad det är han vill ha på sina tapeter. Men för att ni ska förstå varför jag inte låter ungen bestämma själv vilka tapeter som ska sitta på väggarna så kommer det här i alla fall.

Allra helst vill han ha pistoler på sina tapeter. (Aldrig i livet ville jag skrika, men sa snällt nått i stil med “det är jag inte så förtjust i”). Han har NERF pistoler som han leker med de större syskonen med, så det hade han tänkt att ha på väggarna. Men jag vill liksom inte ens ha en liten, liten bild på pistoler på väggen. Det räcker med att ha NERF pistoler i en låda eller på golvet.

Efter det ville han ha apor på tapeten. Så därför ska vi skaffa några tavlor eller posters med djungelmotiv tillsammans med den tapeten som jag har valt (Mattias var inte riktigt med mig i valet).
Och tavlor med apor och lejon tyckte Helge var ett bra förslag. Dessutom är de ju lättare att byta ut om han vill ha något annat motiv senare.

 

Här är de tapeter som vi valde bland. Alltså av favoriterna. Vi har nog beställt över 20 stycken olika tapetprover och till slut valde vi mellan dessa. Och alldeles precis just nu har jag beställt 8 rullar av den tapeten som är överst till vänster. För att Helge gillar blå och för att han inte vill ha blommor och för att bladen liknar lite djungel vilket blir bra till tavlor med apor och lejon på och det känns som om det kan bli bra till ett barnrum eller till vilket annat rum som nu detta rummet eventuellt kan bli.

Det är kul med tapeter men ibland är det riktigt svårt att bestämma sig.
Men nu är det gjort i alla fall.
Nu måste vi dra igång med förarbetet “bara”.

Fortsättning följer.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.