Varför ska det vara så stor skillnad på pojk och flick?!! – Mammalinda

Mammalinda

Varför ska det vara så stor skillnad på pojk och flick?!!

Det här är något som jag verkligen kan bli irriterad på. Jag tycker att det är självklart att både pojkar och flickor ska ges samma möjlighet och uppmuntran till lek, men redan i klädaffären så märker man snabbt att samhället inte ser ut så.

I söndags var ju jag och Signe iväg för att handla en del saker som hon behöver. Främst behövde hon ridskor, jacka och fleece till stallet. Vi köpte två av dessa på Hööks, men fleece kostade nästan 500 kr och vi tyckte båda att vi skulle hitta den i en “vanlig” affär. H&M brukar ju ha enkla och prisvärda fleecar, så det kan ju inte vara så svårt att hitta. Så tänkte jag.

Vi letade en bra stund på H&M´s stora barnavdelning, men hittade ingenting! Och ingen ledig personal fanns att fråga heller så vi gick vidare till KappAhl och sedan Lindex. Jag frågade personal i båda dessa affärer och ingen av dem kunde hjälpa oss med att hitta en helt vanlig fleece (utan luva eftersom det inte funkar när man rider). Det enda de kunde erbjuda oss var dessa:

Fuskpäls och extra lurvigt. Kläder att vara fin i. Och kläder att vara rädd om. Det är inte riktigt jackor som ska användas vid lek och spring. Och de ska helst inte skitas ner heller. för tre av fyra plagg kräver skontvätt 30 grader. Och jag säger så klart inte att det är fel att ha dessa plagg (liknande finns i vårt hus) eller att de säljs, utan problemet är att det inte finns något annat alternativ. Ett alternativ som faktiskt går lätt att tvätta och som man inte behöver vara fin i. Eller inget plagg om man kollar på tjejavdelningen.

Men om man tröttnar, som vi gjorde, och går in på killavdelning så hittar man just en sådan fleecejacka på bara någon minut. Killar behöver inte klä sig för att vara fina. Och deras kläder går dessutom att tvätta i vanlig tvätt istället för fintvätt.

En annan sak. På hemsidan finns denna fleece även på flickavdelningen, så varför måste det vara så uppdelat i affären?!
Inte ens personal tipsade mig om att titta på killavdelningen. Och varför ska det ens vara så uppdelat!!
Uppmuntra barnen att plocka kläder från båda avdelningarna istället.
Tjejer kanske vill ha en fleece att kunna skita ner sig i och killar kanske vill ha en fuskpälsfleece att vara fin i.
Det måste ju finnas lite alternativ. Flickor och pojkar, alla barn, måste ju ha kläder att kunna leka i. Även om man kommer upp i stora barnavdelningen.

Jag blir så irriterad.
Uppmuntra alla barnen till lek vettja.

Här är några kläder till som köptes till henne. Nu väntar hon bara på lite kallare väder så att de går att använda också (utan att svättas ihjäl).

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carina Andersson

    Ja det är hemskt hur det är och flickor ska tydligen numera vara som små modedockor flickor väldigt tidigt och helst inte leka heller VAD SKA DET BLI😏