Jag säger bara “Äntligen!” – Mammalinda

Mammalinda

Jag säger bara “Äntligen!”

Jag har dragit igång ett projekt. Och det här projektet har jag pratat med Mattias om i år. Alltså flera år. Hur länge som helst. Och han har varit helt emot hela grejen. Och alla vänner och familj som har hört mina planer har varit helt emot mig. Ingen har egentligen tyckt att det är en så bra idé.
Ja, förutom jag då.

Var ska ni äta allihopa?
Och var ska ni äta när ni får gäster?
Och var ska ni laga mat?
Hur ska ni få plats?
Så har det låtit.

Och så för någon vecka sedan började Mattias mäta i köket och sätta fast tejp på golvet för att riktigt visa hur det skulle bli.

“Det här är verkligen en superdum idé” sa han och suckade. “Det här kan omöjligen bli bra”
Och jag tänkte att “Jaja, jag hört det där i många år nu” och sen tänkte jag att “det är nog lika bra att lägga ner det här projektet, han kommer aldrig att ge sig”.

Och sen tänkte jag inte så mycket mer utan gick upp och fortsatte att plugga för det var min pluggdag. Och när jag kom ner nästa gång hade han dragit igång med projektet i alla fall.

Så otroligt förvånad jag blev! Här har jag gått och pratat mig varm om detta i flera år och så bara händer det helt plötsligt. Saker i detta hus brukar aldrig bara hända helt plötsligt. I alla fall inte när Mattias får bestämma.

Men nu undrar ni säkert vad det är vi håller på med.

För det första har vi ett kök som är så litet att det inte går att ha ett matbord i köket. Mycket dumt. Däremot har vi en härlig arbetsbänk som sitter fast i köksbänken. Här har vi bakat mycket genom åren. Det är en underbar yta att arbeta på. Sedan har vi ett helt rum som matsal, där vi alltid sitter och äter.

Och nu är det så att Helge inte har ett eget rum. Och det tycker jag är synd. Så klart att han ska ha ett eget rum. Så tycker jag. Och visst skulle han kunna ha ett rum på ovanvåningen. Men jag känner att det allra bästa för honom skulle vara om det var på första våningen. Så att han inte behöver springa upp och ner i trappan om han inte vill. Jag vet att han kan gå i trappan. Det är inte det. Men om han har ett rum på nedersta våningen så MÅSTE han inte gå i trappan alls. Om han inte vill. Sen kommer han så klart gå till syskonens rum eller pysselrummet, men då är det för att han vill.

Och jag vet att det enda Mattias och jag var överens om när vi letade hus för tio år sedan, var att vi båda önskade oss ett riktigt stort kök överst på önskelista. Så blev det inte. Efter att ha titta på tjugo hus så fastnade vi för det här. Det stora huset med det lilla köket. Och nu ska det lilla köket bli ÄNNU mindre.

Men det får vi ta. Det är inte hela världen ändå.

Det jag har pratat om i flera år är alltså att såga av den underbara arbetsbänken för att få plats med ett litet bord i köket och för att Helge ska få hela matsalen som hans egna rum.

Och nu är det precis det vi gör. Eller mest Mattias.

Mattias har sågat av bänken i köket och jag håller på att flytta runt i lådor i köket. Det var ju en hel del lådor som försvann med bänken också. Så jag försöker trolla lite för att allt vi behöver ska få plats. Mycket rensar jag ut (när inte Mattias ser) och en hel del åker upp på vinden så länge. Och nu har Mattias slipat golvet i Helges rum och även lackat fyra gånger. Han är inte nöjd än, så han kommer nog lacka någon (några?) gånger till. Och jag letar tapeter för fullt.

Vi får se om vi gör något mer med köket. Det är inte bestämt än. Nu är det fullt fokus på Helges rum.

Han är så taggad på att få ett alldeles eget rum.
Och jag också.
Det blir roligt för Helge.

Här ser ni en gammal bild på arbetsbänken som inte längre finns. Den har verkligen varit bra genom åren. Men, men… nu är det andra tider.

Och här en gammal bild på matsalen som inte heller finns längre. Bilden är tagen från Stories på Instagram, ifall ni undrar varför det är låtsas ballonger och serpentiner på bilden.

 

Ja, nu vet ni vad vi håller på med här i huset.
Får se om jag kan ta någon ny bild på köket imorgon och visa er.
Compact living, det är vi det!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.