Lyssna inte på mig allt för mycket… – Mammalinda

Mammalinda

Lyssna inte på mig allt för mycket…

Jag misstänker att ni inte är lika klantiga som jag är, men OM någon av er nu skulle vara det vill jag ge er två tips.

I höstas kunde ni som följer mig på Instagram se på Stories att jag hade med mig barnvagnen för att frakta alla böcker och min dator när jag skulle plugga på biblioteket. Supersmart tänkte jag. Det är ju hur bra som helst att slippa bära på. Lite så där nöjd över mig själv, fotade jag min vagn med alla böcker och min dator. Flera gånger kunde mina följare se hur himla smart jag var som använde min barnvagn till annat än att köra barn.

Och det kan jag säga var HUR PUCKAT som helst.

För från parkeringen till biblioteket måste man gå över torget. Ett torg med kullersten. Kullersten är otroligt ojämnt. Så där så det skakar och hoppar i vagnen när man kör.
Det som hände var helt enkelt att nödvändiga sladdar och annat skit trasslade till sig i datorn. Och när nödvändigt skit trasslar till sig slutar datorn att fungera som den ska. I det här fallet försökte datorn stänga av sig själv hela tiden eller så började skärmen släcka ner sig så fort jag hade skärmen i fel läge. Och självklart bytte datorn hela tiden vilket som var det rätta läget. Så att jag var tvungen att flytta skärmen hela tiden medan jag skrev.

Jag överlevde ett tag med att försöka hitta rätt läge i datorn. Några månader faktiskt. Det var jobbigt.

Sen så önskade jag mig en ny dator av Mattias. Jag fyllde i maj och har under hela sommaren varit så nöjd med mina nya underbara dator som aldrig stänger av sig själv. Att bara kunna starta datorn för att skriva var så skönt.
Inget trycka hårt med skärmen neråt med vänster hand samtidigt som jag skriver med höger hand.
Att få skriva med två händer. Vilken fröjd!

Jag var SÅ nöjd.
Fram tills i måndags.

Då, när jag satt och pluggade så lyckades mitt finger fastna i ett glas fyllt med vatten och min nya dator badade helt plötsligt i vatten. Vilket katastrofläge! Jag stängde snabbt av datorn och lät den torka i några dagar. Gissa om jag har haft lite smått ångest under tiden. Och som vanligt har jag försökt påminna mig själv att det inte är någon idé att grubbla, men jisses denna gång var det RIKTIGT svårt.

Datorn var tvungen att torka och jag fick snällt vänta för att se om den hade överlevt.

Så. Dagens tips:

Ha INTE datorn i en vagn. Superdumt!
Däremot går det tydligen att bada datorn i vatten bara man låter den torka innan man startar den igen.
Fast jag rekommenderar nog inte ett bad för din dator ändå.
Lyssna inte på mig allt för mycket, kan också vara ett bra tips.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.