High Chaparral – Mammalinda

Mammalinda

High Chaparral

Idag har vi haft en superhärlig dag på High Chaparral. Det finns en del tips längre ner på sidan om man ska åka dit. Värt att kolla in.

Jag har aldrig varit här innan, så jag visste inte riktigt vad som väntade mig. Men vi hade en väldigt trevlig dag och barnen vill väldigt gärna åka hit igen.

Först gick vi till indianshowen. Som tur var såg vi en bild på indianen innan vi gick till showen. Den där ansiktsmålningen tillsammans med musiken gjorde att det kändes lite otäckt. Men barnen var i alla fall förberedda på att en av indianerna såg ut som ett spöke.

Och jag var smart och förklarade tydligt för barnen att det där repet hängde där för att vi inte skulle gå innanför och för att indianerna inte skulle gå utanför. Repet fanns där av en anledning. De behövde inte oroa sig för att indianerna skulle komma nära.
Det var inte alls smart av mig. Det var faktiskt väldigt korkat av mig. För vid en dans så togs ju de där repen bort och indianerna smög omkring och ställde sig supernära åskådarna. Alltså bara 5-10 cm ifrån dem. Ansikte mot ansikte och stirrade. Haha. Där fick jag.
Men inte nära oss som tur var. Det hade kunnat sluta illa. 😉

De var ju inte så läskiga ändå.

En annan show var Wild West Stunt Show. Här sköts det mot varandra och skurkar försökte sno pengar och människor föll ned från tak. Här var det den allra högsta ljudvolymen och också den mest fartfyllda. Det var väldigt spännande.

Barnen vaskade guld och det var faktiskt mycket roligare än vad jag trodde att det skulle vara. Här hängde vi länge. Helge tröttnade ganska snabbt dock men roade sig mycket med att bara gå omkring i vattnet och svalka sig.

– Akta dig så du inte ramlar i bara, sa jag.

Sekunden efter…

Sen var det ju bara att bada på. Han var ju liksom helblöt så det spelade ingen roll om han blev blötare. Eller han kunde inte bli mer blöt än vad han var. Och på detta sätt kunde tjejerna leta guld länge till. Helge älskar ju att bada. Så alla var nöjda och glada.
Här hade det varit bra att ta med ombyte. Det hade varit smart. Men det hade jag ju inte så klart. Hans shorts hade jag tagit av så de kunde han ta på sig efter. Och linnet torkade efter någon timma det också.

Det fanns många hus att klättra på. Och det var ganska högt på en del ställen. Utan staket. Och barn som sprang där uppe på taken utan att vara det minsta rädda. Men roligt hade de. Det är ju en farlig känsla att springa på tak. Busigt och läskigt på samma gång.

Japp. Alla barnen fick vara där uppe på taken. Och det gick bra. Men jag var faktiskt nervös denna gång. Brukar hålla mig lugn annars. Men här var det lite oroligt.

Tappar man pinnen på dessa “båtar” blir man lite fast. Men mina barn höll stenhårt i pinnen och satt inte fast en endaste liten stund.

Haha, skojjar bara. Det var ju det allra roligaste med alltihop. Att tappa pinnen och vara fast. Och sedan försöka HOPPA över till en ny båt. Gissa om lillebror nästan flög av då. För han stod ju kvar på den första båten och var inte alls med på att den båten skulle gunga till när det ena barnet plötsligt inte alls tynger den längre.

Jaja. Det gäller att ha nerver när barnen leker. Och som sagt. För det mesta går det bra.
Och roligt hade de.

 

Några tips ifall ni planerar en resa till High Chaparral:

  • Ha med hörselkåpor eller liknande. Särskilt om någon av er är ljudkänsliga. Förutom att shower ibland är väldigt högljudda så är det också barn som HELA tiden skjuter med knallpulverpistol. Det är mycket hög ljudvolym och smällande ljud hela tiden.
  • Ha gärna med er pistoler, cowboyhattar och tidstypiska kläder. Det är förvånansvärt många som “är med i leken”. Självklart går det att köpa på plats också, men om man vill spara på en hel del pengar kan det vara värt att ha med sig. På Wild west är det till och med så att de uppmuntrar publiken att skjuta med. Så man känner sig lite mer delaktig om man också har med sig en pistol.
  • Ta med badkläder till poolen.
  • Förbered barnen på att en del människor (indianer) är otäckt sminkade och att människor låtsasdör i shower.
  • Om ni går till Zorro showen. Var inte duktiga och gå dit i god tid. Vi gjorde det och hade en plats precis vid scenen. Men det mesta av fighterna sker på taket. Alltså ser man INGENTING av det viktigaste om man står nära scenen. Då behöver man stå lite längre bort.
  • Och ombyte. Särskilt om man planerar att vaska guld och det är varmt och man har barn som gillar att bli blöta. Då är det nog dömt att misslyckas att BE dem att inte blöta ner sig. Det är liksom lite svårt att låta bli. (Dock finns det gummistövlar att låna för dem som vill det). Vi gillar nog alla att bli blöta. Så vi blev helt enkelt lite blöta allihop.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.