Mammalinda

Elområde och cool sökfunktion på mobilen

 

Visste ni att Sverige är indelat i fyra elområden? Jag hade faktiskt ingen aning. Min man tycker så klart att jag borde ha koll på vad elområden är. Men jaja. Man behöver inte ha koll på allt. Och hade man haft koll på allt så hade man ju aldrig lärt sig något nytt och DET hade varit väldigt tråkigt. Så nu har jag lärt mig något nytt. 

För att se vilket elområde just du befinner dig i kan du klicka HÄR. Jag själv bor i elområde 3 vilket gör att jag har lite dyrare el än t.ex. elområde 1.  

Varför är elen dyrare för mig? Det beror på att det kostar att transportera el och att det finns begränsningar i att transportera el från norr till söder. Som det ser ut idag så är det överskott på el i norra delen av Sverige och underskott på el i södra delen av Sverige. Läs gärna mer HÄR.

En annan sak jag har lärt mig idag är att man kan söka på sina bilder i mobilen. Alltså söka med ord på det jag har fotograferat med min mobil. Söker jag på ”himmel”, så kommer det upp alla (?) bilder jag tagit på en himmel. Hur coolt!! 

Jag kunde ju inte låta bli att testa mobilen. Jag sökte både på blåklint, paraply och flagga. Det blev inte alla rätt så klart, men väldigt många bilder var på just det jag sökte på. Jag försökte få upp bilder på elstolpe också för att jag tyckte att en sådan bild skulle passa bra till detta inlägget, men någon sådan bild hittade inte mobilen. Däremot hittade jag bilder på elstolpe när jag kollade på mina bildträffar över ordet himmel. 😊

Signe kastade snö i vintras. Ser ni att det blev formen av ett hjärta?

Och de här bilderna kommer jag så väl ihåg. Jag försökte få alla barn att stå tillsammans. Ni vet säkert att det inte är det lättaste. Ett av barnen ville helst gå sin egna väg. Så charmigt ju! Hon pysslar med alla möjliga olika saker och de andra två står stilla och väntar. Haha! Sista bilden står alla tre tillsammans. Men jag gillar alla bilder lika mycket. 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.