Mammalinda

Sommarlovsavslutning, tackkort och förväntningar på sommarlovet.

Skolavslutning för alla barn i torsdags. Tanken var att vi alla skulle vara med på bild. Men alla ville inte eller hann inte. Så till slut blev det bara jag och Viola. Men det går ju bra det med. Man måste inte vara med på bild. Något år kanske jag står där själv utan barn. Eller så kanske alla är med. Man vet aldrig.

I tisdags när jag lämnade alla presenter till lärarna kom jag i sista stund på att jag borde skriva ett tackkort också. Jag skyller på min huvudvärk att jag höll på att glömma. Så kortet fick skrivas i all hast. Det är ganska svårt att skriva ett tackkort när det är till all personal på skolan. Men något som jag tycker att alla mina barns lärare är helt fantastiska på är det att just se individen och få just det barnet att växa. Det är så otroligt viktigt att se varje barn. För alla barn är olika. Därför skrev jag just det.

Och som ni ser hade inte ens klistret hunnit torka innan jag var tvungen att åka för att hämta presenterna och sedan lämna dem. Jaja. Så kan det bli.

Vi har i många år haft som tradition att skriva lappar om önskningar inför sommarlovet och lägga dem i en burk. Vi berättar inte för varandra vad vi har skrivit på lapparna. Alla som vill skriver några dagar innan lovet vad de har för önskemål inför sommaren. Det kan vara precis vad som helst. Är det för stora saker så är det så klart mindre rimligt att få igenom sin önskan, men är det mer lagom så försöker vi göra så många önskningar vi hinner. Ibland blir det väldigt många lappar och då får man så klart välja ut några önskningar. När vi kommer hem från skolavslutningen så fikar vi på en filt, antingen ute eller i vardagsrummet beroende på väder. I år kunde vi sitta ute. Och så läser vi upp alla lappar och pratar om det vi vill göra.

Vi har alltid samma plåtburk till sommarlovslapparna. Det är tradition det med.

I år var det många önskningar om att sova på olika platser, tälta vid badplats, tälta på trädgården, sova tillsammans i vardagsrummet och drängastugan och på vinden. Det sistnämnda är ett ganska stort projekt eftersom vinden nog är den allra stökigaste platsen vi har. Någon gång räknade vi hur många banankartonger vi hade och kom upp i flera hundra stycken! Det finns inte direkt plats för madrasser eller sovande människor där… Det var också en del önskningar om att äta på olika platser. Vi älskar att äta! Pizza på stranden, äta chips i lekparken och chips på ett högt berg är några varianter. Även några lappar om att bada på olika platser, som på ett ställe vi aldrig badat förut och i solnedgången. Och så önskemål om vattenkrig, Gröna lund och Skara sommarland.

Och just ja. En hel drös med lappar om att köpa häst. Alla från samma person så klart. Ganska orimlig önskan just nu. Haha. Och önskemål om att åka till andra länder.

Jag tycker det är otroligt kul med dessa lappar. Särskilt de där lapparna med önskningar som är ganska små men som skapar fina minnen. Det behöver ju inte vara stora resor för att skapa stora minnen. Det kan vara de där små sakerna, som att hitta ett alldeles nytt badställe eller att äta chips på en brygga i solnedgången.

Och nu har vi hela åtta veckor på att hitta på alla möjliga roliga saker tillsammans. En hel del önskemål borde vi hinna med. Det tror jag nog. Så underbart!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.