Mammalinda

Hur stor är chansen att bli publicerad?

Förra helgen var jag ju på skrivevent. Jag passade på att sjunga i bilen det högsta jag kunde HELA vägen upp till Uppsala. Gissa om jag var hes när jag kom fram. Men så härligt att få släppa loss. Jag försöker ju ibland att sjunga även när barnen är med i bilen. Men det gillar de inte riktigt. Konstigt!
För några dagar sedan sa Helge till mig på skarpen:

”MAMMA! Om du ska sjunga HÖGT, då får du faktiskt sjunga samma!”

Han viftade med sitt finger mot mig och tyckte att det fick räcka. Haha! De större barnen säger bara ”nej” och ”tyst”. Och det är ju inte alltid jag lyssnar, men för det mesta brukar jag det. Så i helgen passade jag på att sjunga i bilen så det vibrerade i fönstrena.

Det var så många bra författare där på eventet. Kul att höra olika författare berätta hur just de gör när de skriver böcker. Jag köpte några böcker och en av dem har jag läst nu i veckan. ”Karta för förälskade och andra vilsna” av Johanna Lindbäck, den gillade jag mycket.
Kul också att höra Lilla Piratförlaget berätta om hur det fungerar hos dem när manus blir till böcker. Att det nästan enbart är redan etablerade författare som de arbetar med, det visste jag ju redan. Och att de enbart publicerar 1-3 böcker från helt okända författare visste jag också. Mindre kul att veta att det är 1600 manus som slåss om att få bli publicerad. Alltså manus från de där okända författarna. 1600 manus blir 1-3 böcker. Kul. Mindre än 1% chans att få sitt manus plublicerat alltså. Faktiskt mindre än 0,1% chans. Haha! Galet!

Denna vecka har det mesta strulat tycker jag. Så stressande att behöva greja med dator och mobil när man behöver plugga. Och stressande att veta att man kommer efter i plugget. Men nu är jag ifatt igen. Och mobilen strular i alla fall inte.

Och i helgen var jag med de tre mindre barnen i familjen. Vi sov över på golvet och åkte till Busfabriken. Så nu är jag förlåten att jag var iväg hela förra helgen.

I alla fall lite.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.