MR undersökning idag – Mammalinda

Mammalinda

MR undersökning idag

Idag ska Helge till sjukhuset för MR, alltså magnetröntgenundersökning. Trots att han bara är fyra år har han redan gjort… är det fyra stycken nu?! Jag är lite osäker faktiskt. Men det var i alla fall mer än ett år sedan han gjorde en sist så han kommer inte alls ihåg hur det är när man blir sövd.

Vi har så klart pratat om vad som händer imorgon, men jag tror att han inte riktigt kommer ihåg eller förstår allt vad undersökningen innebär. Vi åker ju ofta till sjukhuset. Senast i måndags faktiskt. Så det är inte så stor grej i hans liv att åka till sjukhuset. Det är mest en suck och inte så mycket mer. Han gillar ju inte att sitta i bilen, så en timmes bilfärd är väldigt mycket suck för honom.

När Helge var liten och han gjorde sin första MR upptäcktes att han var väldigt trång i nacken. Så trång att det fanns risk för skada p.g.a. att skelettet låg mot ryggmärgen och skavde. Kort därefter opererades Helge i nacken. De tog bort en bit av bakre skallbenet och borrade bort en del av översta ryggkotan. Detta gjorde de för att nerver och ryggmärg inte skulle komma i kläm.

Eftersom det var så otroligt trångt i hans nacke lyckades de inte ta bort så mycket av skelettet som de hade velat göra från början. Det behövdes egentligen ta bort mer. Han var så liten och hans skelett var fortfarande mjukt och risken för skada var för stor. När de försökte borra i skelettet så rörde det sig eftersom det var mjukt.

Därför har vi med ungefär ett års mellanrum gjort ny MR för att se hur ryggmärgen ser ut och om utrymmet ökat eller minskat.

Jag är inte längre nervös över att mitt barn ska sövas. Men herregud för första gången!!!

Däremot att se honom nedsövd vänjer jag mig aldrig vid! Nu dör han, tänker jag varje gång. En hastig liten tanke som inte går att bromsa. Det är precis så det ser ut. Som om livet försvinner ur honom. Och varje gång så kommer det en tår. Även om jag vet att det inte alls är farligt att bli sövd.

Sen kommer nästa grej. Resultatet. Men det får vi vänta på i några veckor så det tar vi då.

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.