Uppdatering – Mammalinda

Mammalinda

Uppdatering

Ja, här har jag inte skrivit på en evighet. Och jag vet inte ens om det är någon idé att summera allt som hänt sedan jag skrev sist. Eller egentligen har det kanske inte hänt så mycket. Eller massor har hänt så klart. Men mycket är detsamma.

Helge och jag är hemma på dagarna. Fast egentligen kanske vi mest är borta på dagarna. Ni vet öppna förskolor, skogen, barnhabiliteringen, bad osv. Helge går i alla fall inte på förskola.
Jag pluggar fortfarande på distans. Vet inte om jag pluggade heltid sist jag skrev, men det gör jag nu i alla fall. Nu läser jag Kreativt skrivande Barn och ungdom på Mittuniversitetet och Att skriva barnlitteratur 2 på Linnéuniversitetet. Båda kurser är på distans så att jag kan plugga när jag har tid. Okej det där stämmer ju inte. Men när jag TAR mig tid. Det blir många lördagsförmiddagar på biblioteket och många kvällar mellan ca kl 22-01. Barnen hinner jag träffa nästan hela tiden. Mattias och jag ser varandra. Ibland hinner vi prata också en stund. 😉
Jag älskar mina kurser och det är väl därför som jag orkar. Det är så himla kul helt enkelt.

Helge är nu fyra år (blir fem till sommaren) och jag känner mig helt chockad över att han om 1,5 år ska börja skolan. Jag har rätt många månader på mig att smälta det. Det är nog tur.
Viola är nu 7 år och går klass 1, Signe är 9 år och går klass 3, Alve är 12 år och går i klass 5 och Ethel är 13 år och går i klass 7. Och ja, jag var tvungen att tänka till på alla barns åldrar. Det kommer inte som ett rinnande vatten. Sådan är jag!
Precis just nu (och det är ju den enda tiden som räknas) trivs alla barn i skolan. Och det är så otroligt fantastiskt så det går nog inte ens att beskriva. Så glad man blir när barnen trivs i skolan.

Vissa eftermiddagar är ganska lugna och vissa eftermiddagar är ganska intensiva. Torsdag eftermiddag är värst. Då har alla fyra barn aktiviteter och både jag och Mattias är iväg och skjutsar till olika ställen. Ethel är hemma och gör middag till hela hungriga familjen. Eller förbereder så gott det går. Tur för oss att Ethel fixar en hel del. Vi brukar vara vrålhungriga när vi kommer hem (vi är alltid hungriga).

Ja. Det var en liten uppdatering på livet. Så som det är just nu.
Och tanken är att jag ska försöka skriva lite oftare här.
Sämre än det har varit kan det ju i alla fall inte bli.
Så jag borde klara målet “att skriva lite oftare”.

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Liselott

    Kul att du skrivit lite, har saknat dina inlägg. Roligt med studierna är det kanske en författardröm du har?