Baciller och bilar – Mammalinda

Mammalinda

Baciller och bilar

Host, host. Här har vi hostat och snorat i mer än en vecka. Vi har varit lite småsjuka allihop. Eller hängiga snarare, men egentligen inte sjuka. Men nu känns det som om vi har börjat bli bättre. Jag och Helge har hängt hemma sen sportlovet. För att ta det lugnt. Men snart är vi på gång igen! Hoppas, hoppas.

I helgen var Mattias i Stockholm och köpte bil. Vi har grubblat och grubblat länge på hur vi ska göra. Under mindre än ett år så har båda våra bilar pajat, vilket vi inte riktigt var förberedda på. Förut har vi haft en stor och tung minibuss. Den har kostat både mycket i skatt och i bensin. Och sedan en kombibil. Den “lilla” Saab kombi 😉 Nu under två månader har vi haft en supergammal minibuss bara för att fundera på vad vi ska satsa på. Men nu har vi bestämt oss. Nu har vi två “vanliga” kombibilar, varav den ena har två säten i bagaget. Troligtvis kommer vi åka med två bilar på sommaren när vi ska åka långt. Och det kommer kännas ganska skönt att kunna dela upp barnen i två bilar utan att det blir en stor bensinkostnad. Plus att vi kommer att ha möjlighet att ha med oss mycket packning. Det bästa är att båda bilar drar ca 0,5 l/mil (istället för 1,3 l/mil). Och skatten är ca 2000 kr istället för 6-7tkr. Vi kör ju rätt mycket eftersom vi bor på landet och det är aktiviteter och kompislek.

Framförallt är det skönt att vi har tagit ett beslut. Skönt att slippa fundera mer.

Och nu ska vi ta tag i de gamla bilarna också. Få bort dem. Jag längtar! Jag gillar att göra mig av med saker. I alla fall sådant som man inte ska använda mer. Då vill jag bara få bort det. Mattias vill gärna vänta och spara. Vi bromsar varandra kan man säga 🙂

Imorgon ska jag och Helge åka till öppna förskolan. Det ser vi fram mot!
Om vi nu inte blir insnöade.
Det finns en stor risk!

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.