Sportlovet – Mammalinda

Mammalinda

Sportlovet

Vi hade inget planerat direkt för sportlovet. De stora barnen lekte, eller nej förlåt hängde eller va kanske man säger, med sina kompisar en hel del. Slappade en del gjorde de också.

Jag, Helge, Viola och Signe passade på att hälsa på på Helges barnhabilitering i fredags. Viola har saknat det så mycket nu när hon går i skolan. Det blev en hel del pyssel där (de har alltid så roliga idéer) och så mycket häng i gympasalen så klart. Jag övertalade också barnen att åka till biblioteket samtidigt som Emma och Lisen Adbåge var där. De hade en workshop och egentligen var det nog JAG som var mest nyfiken. Barnen hade lite svårt att sitta still så vi fick fly hemåt efter ett tag. Fast först lånade vi fler böcker så klart. Vi älskar böcker allihop.

Vi har också haft en hel del utelek med bygga snöborgar och snöbollskrig. Jag bestämde att regeln “inga snöbollar i ansiktet” var oerhört viktigt och att alla skulle följa den. Det ska ju helst inte vara krig på allvar liksom. Sen var det så klart JAG som råkade träffa Kim (min brorson som hälsade på hos oss i några dagar) rakt i ansiktet så han fick ett blodöga. Japp. Så duktig är jag. Snacka om att jag fick onda ögat av barnen. Här bestämmer jag regler som ska följas och så är det jag som bryter dem. Inte just!! Men Kim höll sig lugn som tur var. Jag hade rätt dåligt samvete!

Och så har vi åkt i en riktigt STOR pulkabacke hos min bror. Jag vurpade flest gånger och alla gånger var Helge med. Det är bara att kasta sig mot snön och rädda Helge. Han liksom åkte som en sköldpadda på mig. Där jag var skalet och han hade det mjukt och gosigt ovanpå mig. Jag har något ont i svanskotan ska ni veta. Det är inget bra att åka på svanskotan ner i backen tydligen. Efter bastade vi och satt i bubbelpool. Och barnen kommer länge prata om att min bror (busig som han är) helt plötsligt började kasta snöbollar inomhus på alla i badkläder. Får man ens kasta snöbollskrig inomhus?? Barnen var först helt chockade. Sen hakade de på så klart.

Och så badade vi också. I tre timmar. Helge gav 100 % HELA tiden. Dök, hoppade, klättrade, simmade… Han var SÅÅ trött efter. Det är allt eller inget som gäller.

Vid barnens borg fanns ett snöhuvud på en pinne. Haha. Ganska gullig tyckte jag. Men säkert var det tänkt att avskräcka fienden. Eller mitt läger kanske. 

Ett härligt lov.

Det var skönt att ladda.
Nu orkar vi några veckor till.
Och så underbart att det var snö på detta lovet.
Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Vad skoj det låter, men stackars Kim! Han måste blivit helt förvirrad vad det tagit åt dig!
    Måste bara fråga för ‘jag hängde nog inte med, har din bror en hel spaanläggning, eller var det på barnhabiliteringen som ni badade och bastade och kastade snöboll inomhus?

    1. mammalinda

      Kim skrattade mest. 🙂 Min bror bor i hyreslägenhet och då kan han hyra bastu med större badkar som finns i källaren. Det var så klart inte mängder med snö vi kastade, utan bara lite. Och vi städade så klart upp efter oss.