Det bästa med hembakta semlor är… – Mammalinda

Mammalinda

Det bästa med hembakta semlor är…

Idag hade vi kalas för Alve med min och Mattias familj och syskon. Det blev lite stressigt att få allt i ordning. Det var både städ, ta bort Helges leksaker, bära in extrabord och montera ihop det, duka, laga mat och baka. Så vi bad barnen hjälpa till. Inte så lätt när Helge gladligen ropar JA till allt man vill ha hjälp med. Han ville både steka kyckling och skära grönsaker med vass kniv. Men det fick bara de stora göra. Och då blev han arg. Så dumma vi var när han inte också fick hjälpa till.

Alve ville ha samma mat som vi har lagat säkert de senaste 5 gångerna vi har haft kalas. Barn vill ju oftast ha samma favoriter. Så det blev en annan variant på kyckling istället. Och så semlor! Det bästa med hembakta semlor är inte att de är godare än de man köper, utan att man kan äta många!! Och Viola frågade faktiskt hur många man fick ta var. Fast idag var det ingen i familjen som orkade mer än en. Vilket är tur för då har vi semlor till imorgon också. Det blir ett gott sportlovsfika. Att frossa på semlor. Det kan man faktiskt inte göra för många gånger.

I denna familj har vi några som vill ha klassiska semlor, några vill ha nutella i sin och några vill ha hallonsås på frysta hallon. Så alla får helt enkelt göra sin egna semla. Då blir barnen gladast. Och det vill vi ju!

Nu är det faktiskt inte kalas på länge. Nu har vi kalasat färdigt för i alla fall några månader framåt!
🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.