När liten blir stor – Mammalinda

Mammalinda

När liten blir stor

Vissa dagar har vi ett schema för hur eftermiddagarna ser ut. Vilken tid slutar du? Vilken bil ska jag ta? (beror ju på hur många barn som jag ska köra). Vem ska skjutsa vem? osv.

Idag såg det ut så här:

Jag åkte in till stan vid fyra för att lämna alla tre tjejer på truppträningen. Sedan åkte jag och Helge och handlade mat. Efter handlingen mötte vi Mattias på parkeringen som tog hand om all mat och Helge, sedan åkte han och hämtade alla tre tjejer. Jag åkte vidare till föräldramöte för Ethels nya skola till hösten. Mattias åkte hem med alla barn och all mat. Och sedan försökte han slänga ihop en middag åt alla hungriga barn. Jag hade det nog lugnare än vad han hade… Vissa kvällar blir det att bolla idéer hur vi ska få till alla tider som ska passas dagen efter, lämna, hämta och möten.

Det känns så konstigt att ha ett barn som ska börja högstadiet till hösten. En ny skola för “våra” lantisbarn och väldigt mycket större skola än vad vi annars är vana vid. Mycket mer läxor och prov. Och så ska hon välja ett till språk till hösten. Hon verkar redan ha bestämt sig för spanska.

Troligtvis blir det bara en kompis som följs åt från hennes klass till den nya klassen. De är ju bara 10 elever nu och ska delas upp i 5 nya klasser. Men efter att ha besökt den nya skolan igår, längtar hon faktiskt att få börja. Och jag är så glad för hennes skull att hon ser fram mot den nya skolan.

Har jag sagt att jag gillar färg på kläderna 😉 Och gärna lite olika mönster också. Och gärna en kombination av kläder som man kanske egentligen inte ska sätta ihop. Det ska vara mycket av allt helt enkelt.. Det gillar jag! Och just därför är det just det jag tar på mig.

Jag tycker att man ska följa sin egna väg. Välja det man vill ta på sig istället för det man borde ta på sig.

Så mycket roligare att göra som man vill istället för så man ska!

Eller hur!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Åh vad mysigt med en sån liten klass på bara 10 stycken, jag visste inte att det fanns så små klasser och små byskolor kvar. När jag gick i lågstadiet i vår byskola så var det endast tre klasser, fyra lärare och en mat-tant. I varje Klas var det både årskurs 1, 2 och 3 men vi var 20 st barn i varje klass i olika åldrar. Idag förstår karbiner hur tusan lärarna klarade av lektionerna eftersom alla gjorde olika saker. En årskurs hade genomgång på tavlan och dom andra två jobbade i sina böcker. I min klass och årskull var vi 7 stycken. Idag har den byskolan byggt ut och blivit en av stadens större skolor med 500 elever. Men trots det så har dom lyckats behålla känslan och stämningen som var när jag gick där. Det är i högsta grad fortfarande en byskola om än väldigt stor.

  Vad roligt att hon längtar efter att få börja! Det kommer gå jättebra tror jag! Och tänk så mycket nytt och roligt hon får vara med om och alla nya kompisar hon kommer träffa😃 Min son börjar 9:an i höst och jag kan inte fatta att tiden har gått så snabbt! Man måste ta tillvara på den!❤️ Han läser spanska som andraspråk och tycker det är superkul! Det är faltiskt inte så särskilt svårt att lära sig en hel del som förälder också för många ord låter som engelska eller så kan man höra på ett ungefär vad det är, känns som ett väldigt logiskt språk! Nu har vi snöstorm här hos oss i Gävleborg, hoppas ni har en massa snö ni också så ni kan leka i pulkabacken i helgen. Kram

  1. mammalinda

   Det är nästan lite jobbigt när man tänker på hur snabbt tiden går, tycker jag. Man vill liksom hålla kvar liten iaf lite, lite till. Men samtidigt så vill man ju framåt också. 🙂 Jag gillar verkligen småskolor. Det är så synd att skolor på bygden läggs ned. Jag hoppas att denna skola finns kvar länge! Det bästa tycker jag är att skolgården är enorm och man tänker på skolans storlek. Jämför man inne i stan så har de knappt någon plats att leka på.

   Jag älskar snön. Idag var det -13 när barnen skulle åka med skolbussen. Då var det rätt skönt att bara stänga ytterdörren och mysa ner i soffan med Helge 😉
   Kram