Det är lite svettigt att ha kalas… – Mammalinda

Mammalinda

Det är lite svettigt att ha kalas…

Det blev ett Harry Potter kalas i fredags. Så mycket av det vi gjorde hade vi redan testat på Alves kompisar. Så skönt att kunna använda samma kalas en gång till. Fast vi utökade det med en trollhåla också. Barnen fick gå två och två in till drängastugan och gå längst in för att hämta en horrokrux. Och där inne lurade så klart ett troll.

Vilken tur jag har att min man gillar att skrämma barn 😉 För i fredags fick han klä ut sig till både troll, dementor och Voldermort. Fast det är ju så mörkt att det inte behövdes någon utklädnad direkt. Han hade fixat på flera ställen att det såg ut som en person stod där. Så att barnen skulle hålla blicken just på den där figuren. Och så stod han i själva verket väldigt nära barnen istället. Och då behövde han bara sträcka ut en hand eller väsa lite grann så där som dementorer gör. Och sen sprang de. Och skrek.

Men alla barn överlevde! 🙂

Sen är det alltid lite svettigt att ha kalas. Mattias har fullt upp med att vara läskig och jag berättar för kalasbarnen vad som ska göras. Och så i fredags började Helge prata om att han var trött redan kl 16. Ni kan ju tänka er hur trött han var kl 18 när kalaset började!! Han ville mest bli buren och var kanske inte så sugen på kalas alls. Han var nog trött efter bilfärden på 7 mil för att träffa läkaren. Allt gick bra så klart! Men trött var han efter.

I söndags så fick alla våra egna barn prova på kalaset också. De ville det. I alla fall innan. På plats var de små inte lika säkra längre. Så den läskiga musiken stängdes av och Mattias fick lova att stå alldeles stilla. Då gick det i alla fall bättre.

Idag åkte jag och Helge till hans badgrupp. Det var äntligen dags för den att starta. Vi började åka och sedan kom snöovädret. Och när vi åkte hem var det nästan, nästan inte ens värt att vara ute på vägen. TROTS att vi älskar badgruppen. Det var långtradare som stannade i backar, bilköer, vägarbeten, slirigt och moddigt. Fast vi hade tur. Några minuter efter oss hade en långtradare kört av vägen och spärrat vägen. Trafiken stod still länge, typ 1-2 timmar. Det slapp vi!

Vi kunde mysa i soffan och läsa bok och titta på snön som yrde utanför fönstret istället.

Skönt!

Hej kissen!

Vi försökte röja i trädgården i helgen också. Barnen var SÅÅÅ glada över att hjälpa till i blåsten 😉 Och så var det dags att städa i kaninburarna igen.
Vi fick bort det värsta i alla fall.
Och nu när snön kom tillbaka så ser det vackrare ut igen.
Snön är rätt bra faktiskt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.