Pulkaåkning och jobbiga tonåringar! – Mammalinda

Mammalinda

Pulkaåkning och jobbiga tonåringar!

I helgen var det kalas med familjen för Signe och pulkaåkning som gällde.

Jag tyckte att ALLA mina barn skulle följa med och åka pulka för det ÄR roligt! Jag försökte övertala dem! Men lyckades inte få med mig alla ändå. Sååå konstigt! Fast ändå inte. Det är inte alls lika lätt att få med sig alla barn till allt längre. Men egentligen är det väl ingen nyhet att snart tonåringar helst hänger med kompisar än familjen.

Jag har bara lite svårt att förstå det. Att de inte ALLTID vill hänga med familjen alltså 😉
Haha!

Helge kör madrass själv som ni ser. Han älskar det! Och om jag inte puttar på tillräckligt snabbt, hoppar han lite med rumpan så flyttas madrassen fram av sig själv. Han har inte tid att vänta på att jag ska ta kort inte!
Kom igen nu mamma!
Det är bråttom!

Idag kombinerade jag alla tre tjejers truppträning på 1½ timme med att direkt efter lämning åka till biblioteket för att plugga. Jag kände mig väldigt duktig när jag satt där och tog till vara på min tid. Oftast är man som mest produktiv när man har en begränsad tid att arbeta på. Men den där “shit va bra och duktig jag är” byttes ganska snabbt ut till en mindre härlig känsla. Ett större ungdomsgäng satt vid bordet jämte mitt och “pratade”. Högt pratade de. Och hade de bara varit högljudda, så hade det nog inte varit så störande för mig. Det jobbiga var att de svor mer än pratade. De var alla kompisar med varandra, men verkade ändå inte ha så mycket vettigt att säga varandra.

-Men va FAN!
-Håll käften!
-Fitta!
-Håll käften sa jag!

Och så höll det på.

Jag kände mig inte alls så duktig längre. Men väldigt gammal! Pratar typ 12-åringar så här med varandra?? Jag menar när föräldrar inte är med och lyssnar?! Skrämmande!

Plötsligt insåg jag att jag hade väldigt dåligt tålamod och att jag snart skulle förvandlas till en surkärring och nypa dem i örat. Ja, eller nått sånt.
Som tur va räddade bibliotekarien mig efter en halvtimmes (!!!) lidande och körde ut dem.

Jag ORKAR inte lyssna på svordomar! I alla fall inte i sådan mängd. Faktiskt blir jag galen av att lyssna på detta “språk”.
GALEN!

Puh!
Jag MÅSTE komma ihåg hörlurar till nästa vecka!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cecilia_med_c

    Jag reagerar precis som du på svordomar! 😡Nån enstaka här och där är en sak, men när de fula, grova orden haglar vrider sig mina öron i plågor. Och just när barn och yngre tonåringar väver in svordomar och alla dessa fula ‘under bältet’-ord. Populära youtubers som är vuxna och spelar diverse spel förstärker i princip varenda mening med en svordom. Klart ens unge tar efter! I övrigt är dessa youtubers både snälla och roliga, det ser och hör jag ju själv, men språket…! 🤪 Och populära låtar bland barn idag, bara att kolla på mello: fucking, håll käften, jävla…. Så jag förstår dig precis, Linda 😣😣😣

    1. mammalinda

      Jag svär väldigt sällan själv. Och mina barn får inte heller. Men gör det så klart ändå. Oftast när jag inte hör. Men just det där när svordomarna tar över språket helt. Det går ju inte ens att lyssna. Vart är dagens ungdomar på väg?? 😉 Eller hur! Jag känner mig SÅÅ gammal nu! Haha