Den senaste tiden… – Mammalinda

Mammalinda

Den senaste tiden…

… har jag inte funnits alls här på bloggen. Det har helt enkelt inte funnits tid. Det har varit mycket plugg till kursen och så har barnen lagt sig väldigt sent på kvällarna. Mest på jullovet kanske och inte lika sent nu när skolan börjat, men konstigt nog har det varit väldigt svårt att vända tillbaka denna gången. Några av dem sover dåligt och är uppe och springer. Både på kvällar och nätter. Och jag har märkt att det är väldigt svårt att få något bra gjort när man blir avbruten ofta. Man får liksom börja om. Jag får fundera på vad det var jag höll på med, innan jag kan börja igen.

Och nu de senaste dagarna har vi varit extra trötta allihop. Jag var helt död i söndags och kunde knappt göra annat än att vila. Det är konstigt det där hur kroppen bara säger stopp. Och då tar det helt stopp.

Men det är inte så konstigt att jag har varit trött. Vissa av barnen har inte somnat förrän vid midnatt (och då har de kommit och pratat med mig lite då och då). Först efter midnatt har jag fått lugna och tysta stunder för att kunna plugga. Så efter det har jag suttit till kl 2-4 på natten. Så här har jag hållit på hela december fram till nu. Men nu känner jag att det har börjat lätta lite. Så nu ska jag bli duktigare på att ta mig till säng i tid! Det är viktigt att ta hand om sig själv!

Men det är i alla fall anledningen till att jag inte har funnits här. 🙂

Förhoppningsvis ska jag vara här lite ibland i alla fall. (Lovar inte för mycket 😉 )

Idag fick vi i alla fall samtal från logopeden. Precis när jag hade skurit frukt och lovat Helge lässtund.
Jag berättade för logopeden att vi läser mycket böcker.
Och då svarade hon så klart att “det är väldigt bra för ordförrådet”.

Sedan satte jag mig med Helge och läste “DUMMA TECKNING”.
(Det är förövrigt en storfavorit här hemma bland många barn och mig, så har ni inte läst den så GÖRT!!)
Det är en bok som utökat Helge ordförråd.
Ord som han, och några av hans syskon, väldigt ofta säger.
Om vi inte hade läst denna bok hade mina barn inte i ett evighetsmantra sagt
-MEN JÄVLAR Klas!
och
-Jävlar Storebror

Det är bra med böcker!
Alltid!
Haha! Tack Johanna Thydell för den 😉

Vilken tur för mig att Ethel går på hemkunskap och vill göra stekpannebröd även till oss gamla här hemma!
Så nu på kvällen fixade hon bröd och sedan tittade vi på Fröken Frimans krig. Bara hon och jag. Alla andra barn sov (trodde vi iaf). Jag vet inte om Ethel tycker det är så himla bra program egentligen. Men för mig är det ett måste att se. Jag har inte hunnit se den tidigare bara.

Se så smaskigt! Alldeles nybakt! 🙂

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Usch låter jobbigt. Sömnbrist är inte att leka med så var försiktig. Lätt att bli mentalt sjuk av för lite sömn 🙁 Kom gärna med mer boktips. Bor utomlands så svårt att hänga med på vad som är popis bland barn i Sverige idag. Tyvärr går inte Astrid Lindgren eller mina gamla Totte och Emma böcker hem alls 🙁