Kojbygge (igen!! haha) och promenad – Mammalinda

Mammalinda

Kojbygge (igen!! haha) och promenad

De där små underbara buketterna alltså! Som jag älskar när de plockar blommor till mig. Även om det var jag själv som föreslog att vi skulle gå ut tillsammans för att plocka blommor. I alla fall blir jag så glad av dessa egenplockade blommor i små knubbiga barnhänder. Det är nog de där små händerna och leendet av stolthet som gör det. Härligt!

Där. Vid vägens ende (nästan i alla fall) bor vi. Vid skog, åker, blommor och massor av äventyr.

“Jolan! Koooom nu!”

Det är så himla gulligt när Helge ska säga Viola. Ibland blir det Jolan (i bestämd form) och ibland lyckas han få in ett H i namnet också “Hjolan”.

Två av barnen har haft kompislek idag. Och Signe med kompis drog igång med att bygga en ny koja på tomten. Och de tyckte att det var så roligt så de ska fortsätta även imorgon. Just nu ligger det ett gäng bräder och pinnar som väntar. Jag undrar jag hur många kojor vi har nu i vår trädgård. Alve suckade lite över att de hade byggt precis bakom fotbollsmålet. Det är ju han som får skulden om de får en boll i huvudet liksom. Men det blir nog att flytta målet imorgon. För att undvika olyckor helt enkelt.

Och jag och Ethel har försökt röja i trädgården. Det är dags att ta tag i eländet nu. Förhoppningsvis så växer gräset inte så mycket den närmaste tiden så att allt inte ser vildvuxet ut redan efter någon dag. (Ja, jag vet att det verkligen borde regna så egentligen borde jag väl önska regn istället för att gräset inte ska växa.)
Jag och Ethel gick ut en sväng även på kvällen. När alla syskon hade lagt sig och plockade ogräs. Det är så underbar luft på kvällen. Och så tystnaden blandat med alla tusen syrsor som spelar sin musik.
Men det var som om Signe kände det på sig. Att vi pysslade med något. Hon kunde inte låta bli att springa ned flera gånger och klaga över att vi gjorde såååå roliga saker och att hon också ville vara med. Plocka ogräs är tydligen VÄLDIGT populärt! Undrar om hon tycker att det låter lika kul imorgon. Kanske ska fråga henne då. Haha.

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.