Tapetfrossa och alldeles plaskvåta – Mammalinda

Mammalinda

Tapetfrossa och alldeles plaskvåta

Jag kan verkligen börja dreggla när jag tittar på tapeter. Det är så otroligt roligt och det finns sjukt många fina tapeter. Och det är kanske det som är problemet. När det finns så himla många fina tapeter så blir det svårt att bestämma sig för vilken man ska ha.

Jag var väldigt säker på vilken tapet jag ville ha från början. Men när jag beställde tapetprover så beställde jag ett gäng extra tapeter som jag tyckte var fina. Bara för att det var roligt. Och för att jag blir glad av tapeter. Om man beställer direkt från tapettillverkaren så kostar det nämligen inte så mycket med tapetprover (Boråstapeter kostar bara 6 kr styck).

Ni ser de där 3 första tapeterna till vänster. Det var en av dessa som jag ville ha. Mönstret är helt fantastiskt verkligen! Fantasifullt och vackert. Men så började jag måla timmerväggarna vita och insåg helt plötsligt att det blir lite tråkigt med vita väggar och en grå tapet. Även om mönstret är fantastiskt.

Och alla de där mönstrade och färgglada tapeterna var egentligen inte tänkta till vardagsrummet. Utan bara ifall vi blev sugna på att tapetsera om köket, eller hallen eller kanske båda. Bara ifall att ni vet.

Så jag fick beställa en andra omgång tapetprover, men jag var inte alls nöjd med nyansen på dessa. Och nu ikväll är jag inne på att beställa en tredje omgång. Från helt andra tapettillverkare. Och jag bara ÄLSKAR vissa av tapeterna. Så otroligt härliga med massor av mönster och färg.

Favoriterna från första beställningen. 

Jag får väl göra någon collagevägg i ett annat rum senare med alla mina tapetprover. Eller så får jag helt enkelt ta fram dem när jag vill dreggla lite.

Idag har Mattias varit iväg och grävt upp hallonbuskar med min bror. Och lagom till att vi skulle gräva i vår trädgård och gräva ner alla plantor som han kom hem med, ja då kom regnet. Nästan alla barn var med och grävde hål i gräset och hoppade i jord och balanserade på grästuvor och så klart blev alla lika plaskvåta. Tänk er alla blöta och ganska jordiga kläder och skor. Haha!

Men det var det värt! Nästa år kanske vi får fina trädgårdshallon här på tomten. Det blir smaskens det!

Näpp. Inatt hoppas jag på att sova skönt. Det vore underbart.

Kram på er

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny Klahr

  På den översta bilden där du ställt proverna på golvet mot väggen…ja bara älskar nummer två ,vrålsnygg. Nästa bild…ja bara älskar nummer fyra,den skulle ja vilja ha som fondvägg nånstans hemma i huset. Kul att du är så vågad när det gäller tapeter😀. Ja är själv oxå ganska vågad men där grimaserar o backar gubben en aning😅 Hemma håller ja på o gör om sovrummet,väggarna blir nån lila/rosa/grå variant…fick efter lite om o men o trixande igenom det ja ville ha😂 Ha en fin kväll. Jätte kul att följa din blogg,kram💖

  1. mammalinda

   Åh så glad jag blir! Tusen tack! Ja, det där med att komma överens är inte alltid lätt alltså! Men så roligt det är när det börjar bli klart! Kram

 2. Lotta

  Alla dessa fina tapetprover, skulle ju kunna bli jättesöta tavlor. Rama in dom, och sätt dom på nån vägg, så blir du glad varje gång du går förbi!

 3. niobarnsmamman

  Visst är det uppiggande med alla färgglada,mönstrade tapeter men risken finns att man tröttnar ganska fort. Om man väljer en lite lugnare tråkigare tapet så kan man pigga upp rummet med färgsprakande gardiner och kuddfodra och filtar.

  1. mammalinda

   Jag älskar kuddar, så den tanken är jag på. Men jag brukar inte tröttna på våra tapeter som vi väljer. Jag är nog en sådan person som letar länge och sedan när jag väl fastnat för en tapet så gillar jag den helt enkelt! 😃