Smutsiga fötter och polkagrisar – Mammalinda

Mammalinda

Smutsiga fötter och polkagrisar

De senaste dagarna har blandats med mycket prat och umgås med våra underbara Uppsalavänner som är här och bor med oss sedan i onsdags. Och så har jag målat timmervägg också. Och kanske, kanske är jag nu färdig med väggen. Jag har inte hunnit granska den i dagsljus än, men det är nära i alla fall. Och så en hel del shopping i stan på alla reor. Jag älskar när det blir halva reapriset på barnkläder! Alve fick en hel del kläder och så passade jag på att köpa ett gäng linnen till Helge. Det är ju helt klart det bästa plagget för honom. Dessutom hittade jag urgulliga flugor till Helge (en av dem ser ni på bilden längre ner).

Alltså, kolla min lille kille! Det här kan man verkligen kalla sommarfötter eller hur! Barnen springer ut och in hela tiden och så inser man när man kollar lite närmre, att fötterna snarare är svarta av smuts än hudfärgade. Men det hör ju sommaren till. Eller hur?! Fast jag måste erkänna. När jag såg Helges fötter och han var på väg att trava in i huset, då lyfte jag honom genast och satte honom i duschen. Fast fota först och duscha sen. Det är rätt prioriterat tycker jag. 😉

Den dagen när jag var upptagen med att måla timmervägg nästan hela dagen, åkte vår vän Johan med de stora tjejerna till Gränna. Och när man åker med Johan då får man inte den lilla polkagrisklubban. Haha. Värsta stora klubban och tjejerna var sååå nöjda. Dessutom hade han med sig polkagrisar till alla oss andra här hemma också. Och som ni ser blev Helge rätt nöjd över sin polkagris han också.

Och idag åkte vi allihop till min pappa och hade en härlig dag tillsammans med min bror och syster med familj. Min bror tog fram en moped (eller typ något liknande) och så fick barnen åka med honom på trädgården. Väldigt uppskattat. Och så band han spännband mellan träden. Sedan var det många som kämpade med att balansera på linan mellan träden. Inte alls så lätt som man tror. Jag testade och gav upp ganska snart. Var lite rädd för att slå mig på vägen ner liksom.

Och så klättrade barnen i träd. Som alltid.

Helge gjorde konster han också så klart.

Och här sitter jag nästan mitt i natten och skriver. Har haft lite svårt att sova och gillar inte alls att ligga i sängen och vända och vrida mig. Så då sitter jag här istället och undrar vad jag ska hitta på. Får se när jag somnar denna natt….

Kram på er

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva N

    Gränna är underbart 🙂 Så härligt att ni har haft trevliga dagar med vänner och familj! Det blir spännande att se timmerväggen sen när den är klar 🙂