Mammalinda

Pysselstund ute och en hel del kladd (som vanligt) :-)

Idag på förmiddagen var det härligt sommarväder, så jag drog igång ett pyssel ute. Jag tycker det är både mysigt och bra att passa på när man kan måla och kladda ute. Kladd spelar ju inte lika stor roll när man är ute.

Tyvärr var det väldigt blött i gräset så vi fick sätta oss i grusgången. Inte alls lika skönt för rumpan. Haha!

Jag brukar använda mig av Coloronas mixfärg. Den funkar kanon på de flesta material och färgen håller sig fin även om den står ute hela året.

Och idag målade Helge, Viola och jag en soppkvast i många fina färger. Det är ju mycket roligare med en färgglad soppkvast än en trären. Tycker jag i alla fall. Vi målade inget speciellt mönster, utan vi bara klafsade på färgen.

Men FÖRST tog vi av oss alla kläder och hade bara underkläder. Mycket viktigt. Till och med jag. Så grannarna som åkte förbi fick sig nästan en nakenchock 😉

Och tur var väl att Helge var nakenfis! För det första han gjorde när han skulle böja sig fram för att måla FÖRSTA penseldraget, var att sätta hela handen rakt i färgpaletten. Och för att torka av sig färgen på handen, drog han handen på magen. Det var inte många sekunder det tog innan han var färgglad. Lite senare på pysslet råkade han sätta foten i paletten också, så han lärde sig inte av sitt misstag heller direkt!! Haha.

Efter kvasten målade vi på stenar också. Vi kände oss inte riktigt färdiga med pysslet.

Sen blev det duschstund. Vi hade färg på kroppen allihop!!

Och nu sitter jag här och funderar på vad man mer kan måla på med barnen. Det är ju så roligt!! 🙂

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.